Kompanija IMI planira da zaposli 1 500 radnika u Nišu

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija IMI planira da zaposli 1 500 radnika u Nišu

Filipinska kompanija IMI, koja je ove jeseni počela izgradnju fabrike na lokaciji „Lozni kalem“ kod Niša, na proleće će raspisati konkurs za zapošljavanje radnika u tom gradu, a u planu je da za deset godina zaposli više od 1. 500 ljudi.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, danas je sa saradnicima obišao gradilište tog objekta i tom prilikom najavio da se „računa“ da će oko 500 inženjera raditi u kompaniji IMI, čije se otvaranje očekuje juna 2018. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Prema ranijoj najavi direktora kompanije IMI Erika Dekandida, u fabrici za proizvodnju auto delova na lokaciji „Lozni kalem“ na ulazu u Nišku Banju u narednih deset godina biće zaposleno više od 1.500 ljudi.

„Određeni broj inženjera IMI je uposlio i pre otpočinjanja građevinskih radova, a očekujemo da će procenat učešća visokokvalifikovanih kadrova u ukupnom broju zaposlenih biti visok”, rekao je Bulatović.

On je podsetio da će u prvoj fazi gradnje filipinska kompanija podići objekat od 14 hiljada kvadrata i investirati 30 miliona evra.

B.Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Niša najavio konkurs za inženjere u fabrici “IMI”

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2017

Na Loznom kalemu, nedaleko od Niške Banje, u toku je izgradnja fabrike “IMI”, koja bi trebalo da bude završena do juna sledeće godine, ali će prvi konkurs za zapošljavanje inženjera, kako je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, biti otvoren već početkom proleća. Ipak, on nije mogao...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.