Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za etičke kodekse: Skupština nas ignoriše

NIŠ

Treća sednica Komisije za primenu etičkog kodeksa koja je bila zakazana za danas nije održana, jer je od 11 članova komisije prisustvovalo samo dvoje njih.

Na dnevnom redu sednice bio je odgovor na reakciju Pčelice da se predsednica komisije izvini zbog iznetih činjenica o ovoj ustanovi, kao i opomena i razrešenje Ivana Vukovića direktora Narodnog pozrišta, zbog nedovoljne transparentnosti u radu.

Komisija za primenu etičkog kodeksa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na decembarskoj sednici izrekla javnu opomenu sa preporukom za razrešenje direktora Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića. Na drugoj sednici nije izglasan predlog da se zahtev za razrešenje ovog direktora pošalje ministru . Danas je trebalo da bude održana treća sednica, ali kako se uz predsednicu, samo jedan od deset članova odazvao pozivu, sednica nije održana.  

Predsednica Komisije Marija Ranđelović je rekla da je na ova sednica trebalo da se bavi odgovorom na reakciju Predškolske ustanove “Pčelica” koja je tražila izvinjenje  kako tvrde “za neosnovane, paušalne I neistinite izjave predsednice Komisije Marije Ranđelović”.

“Ja sam na ovoj sednici htela pred članovima Komisije da iznesem dokumenta zvaničnih tela države Srbije I grada Niša iz kojih sam svoje navode uzela I na taj način opravdam razloge zbog kojih ne želim da se izvinim Predškolskoj ustanovi “Pčelica”.

 Na sednici je trebalo da se razgovara  o pitanju razrešenja direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukoviča koji je I ovog puta prozvan zbog nedomaćiskog poslovanja, nedovoljne transparentnosti u radu kako Ivana Vukovića tako i Narodnog pozorišta, tako I kršenja etičkog kodeksa usled neobaveštavanja nadležnih o svom imovnom stanju.

“Ivan Vuković nije hteo da nam odgovori na eksplicitna pitanja trošenja novca u Narodnom pozorištu. Jedno od tih pitanja odnosi se I na 834 000 utrošene na gorivo njegovog ličnog automobila koji je korišćen u službene svrhe, jer Pozorište nema službeni automobil. To je otprilike oko sedam hiljada evra I za taj novac je narodno pozorište moglo da kupi neki noviji polovni automobil”, rekla je ovom prilikom Mrija Ranđelović.

O razlozima nedolaska članova komisije Ranđelović je odgovorila:

“ Mislim d su dobili instrukcije od svojih odbora da ne dođu na ovu sednicu” I zaključila -“Skupština nas ignoriše”

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.