Kocić odbranom u poslednjim sekundama doneo bod Železničaru protiv Dubočice

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2021, 22:01

Kocić odbranom u poslednjim sekundama doneo bod Železničaru protiv Dubočice

U derbiju "južne pruge" rukometaši Dubočice i Železničara podelili su bodove u Leskovcu rezultatom 26:26 (12:15). Utakmicu 8. kola plej-ofa Arkus Superlige odlučio je golman Nišlija Miroslav Kocić koji na 5 sekundi do kraja odbranio šut mladog Simića sa krila i na taj način doneo bod svom timu.

Najuzbudljivija utakmica ove sezone u Leskovcu opravdala je očekivanja ljubitelja rukometa, a da je bilo publike u SRC "Dubočica" bio bi to pravi spektakl. U nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << navrata obe ekipe su stizale do minimalne prednosti, a pred sam kraj prvog poluvremena rukometaši iz Niša su stekli prednost od tri gola. Pri rezultatu 12:11 za goste, Milovanović je dobio kaznu od dva minuta, što Leskovčani nisu uspeli da iskoriste, čak su naprotiv sa igračem više primili dva gola (15:12).

Nisu "Vukovi" najbolje otvorili drugi deo utakmice, "Želja" pravi seriju od 4 uzastopna gola i dolaze u 37. minutu do rezultata 21:15. Reagovao je trener Pejčić tajm-autom, a njegovi igrači su uspeli da zaustave Stojanovića i Spasića pa se razlika polako topila. Dugo su niški rukometaši odolevali i držali rezultat pod svojom kontrolom, ali je Matović uz pomoć golmana Gašića uspeo da svom timu donese rezultatsko poravnanje (25:25).

Do kraja meča je bilo još pet minuta, ali su viđena još samo dva gola, po jedan na obe strane. Pokretljiva odbrana Dubočice u drugom poluvremenu je uspela da ostane u igri i pored dva igrača manje, da bi se u poslednja dva minuta ušlo sa novim poravnanjem (26:26).

Srednji bek Železničara Marko Milosavljević zakasnio je u odbrani, dobio zasluženo isključenje, ali domaći nisu uspeli to da materijalizuju i dođu do pobede. Na 20 sekundi do kraja šef struke Dubočice traži novi minut odmora kako bi pripremio napad za pobedu. Ispoštovali su njegovi igrači dogovor, napravljen je višak na levom krilu gde je bio mladi Simić čiji šut brani igrač utakmice Mroslav Kocić i tako donosi svom timu bod.

Podelom bodova bili su zadovoljni i treneri obeju ekipe koji su zaključili da je remi najpravedniji rezultat. Nakon 8. kola Dubočica zauzima 5. mesto sa 6 bodova, dok su izabranici Đorđa Teodorovića sada usamljeni na 4. mestu sa 10 bodova, jer je pobedu na gostovanju u Kostolcu zabeležio Partizan.

U narednom kolu sledeće nedelje, Leskovčani će na megdan Rudaru, dok će Železničar imati još jedno teško gostovanje pošto će u Novom Sadu igrati sa aktuelnim šampionom i osvajačem Kupa, ekipom Vojvodine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.