Koalicija novinarskih udruženja  traži pravno tumačenje konkursa u Preševu

Izvor: juGmedia, 31.Okt.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija novinarskih udruženja traži pravno tumačenje konkursa u Preševu

PREŠEVO – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja, svesna velikog društvenog značaja informisanja na jezicima nacionalnih manjina,  zatražiće zvanično tumačenje Ministarstva kulture i medija i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o zakonitosti sprovođenja konkursa za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja u Opštini Preševo.

U skladu sa stavom  dva ministarstva  Koalicija novinarskih i medijskih udruženja  će odlučiti da li će i na koji način >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << učestvovati u radu konkursne komisije.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja očekuje da se pravno rastumači odluka Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Preševo koje je prihvatilo mišljenje Nacionalnog saveta Albanaca da se od 12 prispelih eliminiše sedam projekata, uz obrazloženje da ne ispunjavaju uslove konkursa jer ne objavljuju program na albanskom jeziku.

Umesto 11,7 miliona dinara, koliko je prvobitno opredeljeno javnim konkursom, Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Preševo je, takodje, smanjilo iznos koji bi trebalo da se raspodeli medijima na 5, 8 miliona dinara i o tome obavestilo članove komisije na samoj sednici.

U takvim okolnostima predstavnici Koalicija novinarskih i medijskih udruženja  prekinuli su rad u komisiji.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja  očekuje da se o svim okolopstima oko konkursa oglase i OEBS, kao i Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedja.

(kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.