Izvor: JUGpress.com, 02.Mar.2024, 21:15

Koalicija Niš, moj grad I Novi DSS pozvali su čelnike gradske vlasti da reše nagomilane probleme žiteljima Delijskog Visa! 

NIŠ

Koalicija Niš, moj grad I Novi DSS pozvali su čelnike gradske vlasti da izađu iz toplih fotelja i reše nagomilane komunalne probleme žiteljima Delijskog Visa!

Gradski odbornik koalicije „Niš moj grad“  rekao je da će uputiti inicijativu Skupštini grada Niša za rešavanje komunalnih problema stanovnika niškog naselja Delijski Vis, koji već 15. put protestuju kod Stop šopa.

Kaže da su uvek bili uz  ove građane i da će pokušati da im pomognu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kroz institucije sistema.

“Jedno veliko priznanje ljudima koji se već 15 subota okupljaju sa ciljem da reše svoje komunalne probleme.

Odlučili su da svoju pravdu potraže na ulici mi smatramo da to nije način na koju jedna vlast traba da funkcioniše.

Koristim ovu priliku da pozovem čelnike Grada da izađu na proteste svojih sugrađana jer je lako sedeti u toplim foteljama i posmatrati to sve sa strane ali nisu ih zato ljudi birali. Oni su ih birali da im rešavaju probleme i jako je neodgovorno da eto 15-sta subota a da oni nisu prikazali spremnost da razgovaraju sa građanima- zaključio je Stanković.

Rekcija će biti i u Narodnoj skupštini preko narodne poslanice Novog DSS Slađane Miletić.

“Prisustvovala sam većini protesta koje su organizovali žitelji Delijskog Visa  i bilo mi je drago da vidim jedno jedinstvo građana,  jednu zajedničku borbu da ove životne probleme pokušavaju da reslše, međutim i pored tolikih okupljanja ishod resenja njihovih problema se ne nazire.

Na poslednjem protestu sam od strane nekih građana zamoljena da se kao narodna poslanica založim za njihov problem I da ga javno iznesem.

Ono sto je meni interesantno da u jednoj državi, u jednom gradu kakav je grad Niš, od strane vlasti čujemo da se ulažu milioni dinara u razvoj grada dok na protestima građana, nedaleko od samog centra Grada čujemo da gaze u blato, da nemaju svoju kanalizaciju i da posle svake kiše kofama vodu izbacuju iz podruma- rekla je narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić.

Dejan Velicković, organizator svih 15..protesta rekao je da je ove subote petnaesti protest u nizu žitelja donjeg dela Delijskog Visa. Podsetio je da su na početku slali dopise nadležnima u gradu I da su se nadali da će neko da ih čuje I reši probleme ali da se ništa nije dešavalo po tom pitanju i da su krenuli sa protestima.

Rezultat protesta do sada je da su urađene četri ulice i da je peta započela da se radi.

Sa protestima nećemo stati sve dok svih 10 ulica ne budi asfaltirane u našem naselju kao I dok ne bude izgrađena atmosferska kanalizacija- istakao je Veličković.

“Zadnji dopis upućen gradonačelnici Niša je bio 05.02.2024 godine da pozove delegaciju žitelja Delijskog Visa u Gradskoj kuci . Odgovora nema.

Ovom prilikom želeo bi da se zahvalim svim ljudima koji su podržavaju naše proteste a posebno gradskom odborniku Miodragu Stankoviću kao i narodnoj poslanici Slađani Miletić koji su od početka protesta sa nama- zaključio je Veličković.

Organizatori protesta kažu da će nastaviti sa protestima sve dok se ne reše svi njihovi zahtevi.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.