Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2022, 18:52

Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš očekuje nove donacije i stratešku opremu

NIŠ

 Kliniku za Kardiohirurgiju UKC Niš posetili su predstavnici iz  Amerike iz humanitarne organizacije Spirit of America. Tokom razgovora sa direktorom Klinike dr Draganom Milićem razmatrana je i mogućnost da ova humanitarna organizacija  pomogne u nabavci strateške opreme za lekare i pacijente ove klinike.

                „Klinici su otrebna nekoliko aparata, a najvažniji mežu njima su  monitor za invazivni monitoring kako bi naši kapaciteti intenzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nege bili povećani sa 10 na 25 kreveta. Potrebn su nam i  hibridne hirurške sale koja bi nam u stručnom pogledu omogućila izvodjenje procedura koje se samo rade u najrazvijenijim svetskim centrima“, kaže dr Dragan Milić.

                Milić dodaje da je saradnja sa američkom ambasadom u Beogradu kao i sa komandom američke vojske za Evropu do sada dala izuzetno dobre rezultate a oni se ogledaju u značajnim donacijama ne samo za Kliniku već i druge ustanove u gradu.

                  „Za desetak dana biće svečano otvaranje renovirane ustanove Mara u Nišu čiju su rekonstrukciju finansirali ambasada SAD i komanda americke vojske za Evropu u vrednosti od čak 600 000 dolara! Mislim da će javnost načeg grada i posebno korisnici usluga Mare biti jako zadovoljni kako sve to sada izgleda“, kaže Milić.

                    Sa prijateljima je sve lakše i lepše a u budućnosti nadamo se sjajnim novim vestima koje će biti veliko iznenadjenje a koje će nasem gradu i gradjanima Niša značiti mnogo u svakom smislu, zaključuje Milić.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.