Izvor: JUGpress.com, 31.Jul.2022, 11:48

Klasična i evergrin muzika

VLASOTINCE

U nastavku muzičkog dela programa ovogodišnjeg ,,Leta u Vlasotincu” u dvorištu Kulturnog centra održan je ikoncert gudačkog kvarteta “Leggiero”.

Ovaj ansambl je za vlasotinačku publiku priredio zanimljivo putovanje kroz različite muzičke žanrove. Pored klasične muzika, publika je uživala u evergrin i etno muzici.

Koncert je počeo Mocartovom “Malom noćnom muzikom”, a potom su usledili Hajdnova serenada, Hendlov menuet, Betovenova “Oda >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rdaosti”, Bahova “Arija”, Bramsov “Mađarski ples”.

U bloku evergrin kompozicija “Leggiero”se predstavio temama iz filma “Kum”, kompozicijom “Stranac u noći” – Frenka Sinatre, pesmama Elvisa Prislija, valcerom iz filma “Doktor Živago”, tangom iz filma “Miris žene”.

Usledile su italijanska kompozicija “O sole mio”, grčka kompozicija “Deca Pireja”, Maričićev “Bolero” i “Valcer za mladu”, Stribora Kusturice iz filma “Na mlečnom putu”.

Nastup je završen nezaboravnim kompozicijama “Pukni zoro” iz filma “Montevideo” i “Svilen konac”. Kvartet “Leggiero” čine: Marijana Prokić, Jovana Pavlović, Boban Stojilković i Slobodan Mitić.

Svi oni su i članovi Kamernog orkestra “Amoroso” .Ansambl je osnovan 2008. godine. Nastupao je na mnogim manifestacijama širom Srbije, a posebno izdvajaju nastup na LEDAMUS-u, muzičkom festivalu koji organizuje MŠ “Stanislav Binički” u Leskovcu i na Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije – LIFE festivalu.

Đorđe Balašević je, svojevremeno rekao da “Dobra violina ima pet žica, četiri na čivijama i jednu u srcu onog ko je svira”. Članovi gudačkog kvarteta “Leggiero” koji su to na najbolji način potvrdili predstavljajući se u poslednjoj nedelji ovojulskih vrelih dana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.