Kiša i narednih dana, blagi porast temperature do kraja nedelje

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2021, 13:06

Kiša i narednih dana, blagi porast temperature do kraja nedelje

Proleće nikako da stigne, kiša, sunce, ali i sneg su se smenjivali prethodnih dana i nedelja, a sudeći prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slično vreme nas očekuje i narednih dana.

Danas će u Srbiji preovlađivati oblačno vreme, mestimično sa kišom, a na visokim planinama sa snegom. Po prognozi RHMZ-a, vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 2 do 6 stepeni, naviša dnevna od 6 do 12 stepeni - saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz RHMZ-a.

U Nišu danas oblačno, povremeno sa kišom, a u toku noći kratkotrajan prestanak padavina. Minimalna temperatura oko 5 stepeni, a najviša dnevna oko 11 stepeni, uz slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar.

Slično vreme očekuje nas i narednih dana - u utorak oblačno, mestimično sa slabom kišom i sveže, dok će u sredu biti promenljivo oblačno, malo toplije i u većini mesta suvo.

Do kraja nedelje umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom, dnevna temperatura u manjem porastu, ali će i dalje biti malo ispod proseka. Tek za vikend, kako kažu prognostičari, mogu se očekivati prolećne temperature.

Za vikend i početkom naredne nedelje pretežno sunčano - kažu u RHMZ.

Tek od naredne srede, dakle krajem aprila, temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.