Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2019, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometar čišćenja Veternice košta deset miliona

LESKOVAC

U sklopu redovnog održavanja vodotokova prvog reda, Preduzeće ”Srbija vode”privodi kraju radove na čišćenju korita reke Veternice u dužini od oko 1.000 metara, u severnom delu grada.

Bager i velike mašine za iskop, rade, kako na čišćenju, tako i na proširenju, priličnog zapuštenog korita Veternice, od mosta na starom auto-putu, do železničkog mosta, na ulazu u grad. Uredjenje vodene trase, u dužini od oko jednog kilometra, koštaće skoro 10 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dinara, a novac obezbedjuju ”Srbija vode”:

 Korito se čisti, radi se izmuljavanje, seče rastinje, a sve sa ciljem da ovaj deo korita izgleda kao pre 3o godina. I ranijih godina su organizovana čišćenja Veternice na ovom potezu, ali sada je reč o većem obimu radova , a sa ”Srbija vodama” smo dogovorili da urede korito reke od mosta kod ”Leteksa” ,do uliva u Južnu Moravu. Koristim priliku da apelujem na gradjane da čuvaju vodotokove, ne zagadjuju i ne zatrpavaju raznim otpadom korita reka i potoka, jer će novac koji se ulaže u njihovo uredjenje, biti uludo potrošen. Samo ako nam vodeni putevi ostanu čisti i prohodni, poštedećemo sebe poplava, ističe direktor JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

Veternica je, ranijih godina, zbog zapuštenosti korita, plavila severni deo grada i nanosila veliku štetu njivama i usevima. Nakon proširenja i čišćenja, stvara se dovoljno prostora za protok velikih i bujičnih voda, koje su se izlivale na okolno zemljište.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.