Izvor: JUGpress.com, 21.Nov.2022, 16:39

Karatisti Andriji Stankoviću bronza u Ljubljani 

NIŠ

Andrija Stanković, karatista iz Niša koji je član KK „Elid“ osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na turniru  “Ljubljana Open” koji je održan 19.novembra u glavnom gradu  Slovenije.  Inače ovo je 17. međunarodni turnir koji je i ove godine okupio veliki broj takmičara iz zemalja Evrepo, pa je konkurencija za nagrade bila jaka.

                      „Takmičio sam se u kategoriji seniora u katama pojedinačno i zauzeo sam treće >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mesto. Plasmanom sam izuzetno zadovoljan budući da sam se za medalju borio u jakoj konkurenciji. Dao sam sve od sebe, a sati i sati treniranja i pripremanja za ovo takmičenje nagrađeni su medaljom. Zadovoljan sam rezultatom. Svaka medalja ima poseban značaj pa tako i ovo, posebno što se radi o međunarodnom takmičenju  ovog ranga“, kaže Andrija Stanković.

                      Dodaje da je organizacija turnira ove godine bila na izuzetno viskom nivou.

                      „Ove kao i svake minule godine je bila vrhunska organizacija. Sve pohvale orgnizatoru turnira. Takodje ono što me raduje jeste da je ove godine bila veoma jaka konkurencija možda i najjača od kada posećujem ovaj turnir a to je još od 2011. godine“, dodaje Andrija Stanković.

                      Za mladog Andreju Stankovića turmir u Ljubljani ima posebno značenje a učešće na njemu ne propušta. Jedan od razloga je i taj što može da se pohvali dosadašnjim uspesima na ovom takmičenju.

                    „Međunarodni turnir „Ljubljana Open“ sam  osvajao do sada 4 puta,  2011. godine, potom 2016, pa 2017 i 2019.godine. Upravo zbog toga volim da se pojavim na ovom turniru i odmerim snagu sa karatistima iz drugih zemalja jer na taj način nekako znamo gde se nalazimo u karate svetu, posebno što se takmiči veliki broj karatista iz drugih zemalja“, kaže Andija.

                     „Na ovom turniru iz Karate kluba „Elid“ je učestvovao i Vidak Dimitrijević u kategoriji mladjih seniora koji je zauzeo 5. mesto u svojoj grupi i nažalost nije uspeo da se domogne narednog kola i potencijalnog meča za medalju ali je svakako postigao jako dobar rezultat. Ovo je ujedno bio i jedan od poslednjih turnira u ovoj polusezoni 2022/2023.

                     U kolekciji karatiste Andrije Stankovića nalazi se veliki broj medalja i pehara koje je osvojao na domaćim i međunarodnim takmičenjima. No, postoje i one medalje koje su svakom sportisti posebno drage i koje su na neki poseban način obeležili njegovu sportsku karijeru.

                      „Svakako da pamtim prvo mesto na Prvenstvu Srbije 2021.godine, ali su mi jako drage i medalje sa balkanskog prvenstva koje sam uzastopce osvajao od 2017. do 2022.godine“, dodaje Andija.

                     Ove godine se Andija ovenčao još jednom značajnamom medaljom, na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu početkom juna. Nastupao je kao član reprezentacije Srbije i osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

                    „Bila  je moja četvrta medalja na Balkanskim prvenstvima.Osećaj je neverovatan kada osvojite za svoju zemlju jednu od medalja“, kaže Andrija.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.