Kapetanu Draganu zabranjeno pravoslavlje u hrvatskom zatvoru

Izvor: KMnovine.com, 20.Avg.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetanu Draganu zabranjeno pravoslavlje u hrvatskom zatvoru

Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, uprava hrvatskog zatvora u Lepoglavi uskratila je posetu njegovog sveštenika, oca Đorđa Đura, koji je doputovao čak iz Australije kako bi ga posetio u zatvoru i ispovedio.


   

   





Na taj način je uprava zatvora prekršila Vasiljkovićevo osnovno ljudsko pravo na veroispovest, koje je u svim zemljama, pa i Hrvatskoj, garantovano >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i zakonom i Ustavom, rekao je njegov advokat Dragan Palibrk Tanjugu.

O ovom slučaju advokat je obavestio Upravu za verske zajednice pri Ministarstvu pravde Srbije, koje je informisalo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija.

Advokat takođe očekuje prijem kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i podršku za ovog nevino osuđenog Srbina.

Vasiljković je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima. Njegov najveći "zločin" jeste to što je nezaštićene srpske civile branio od podivljalih ustaških hordi koje su činile demonske zločine nad Srbima svuda gde su to mogli. Kapetan Dragan im se uspešno isprečio i zaštitio civilno stanovništvo tamo gde je bio prisutan.

Posredi je izdaja još jednog srpskog branioca od strane vlasti u Srbiji pod tihom okupacijom a nametnutih od strane neprijateljski raspoložene SAD. Na ovaj način Amerika prikriva sopstvene zločine i odgovornost za rat koji je izazvala na tlu bivše Jugoslavije o čemu je dokaze izneo italijanski novinar Đani Viola u svojoj knjizi "Slatki miris imperijalizma"⇗

Kapetanu Draganu kazna ističe 20. marta 2020. godine.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Kapetan #Dragan #Hrvatska #Zatvor #Ustaše #Nacisti #Ljudsko #Pravo #kmnovine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.