Kampanja “Ne odričem se” - roditelji brane pravo na ljubav svoje dece

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja “Ne odričem se” - roditelji brane pravo na ljubav svoje dece

Mali oglasi u dnevnoj štampi u kojima se roditelji ne odriču svoje dece zbog njihove seksualne orijentacije i rodnog identiteta, pobudila je interesovanje javnosti ne samo u Srbiji već i u regionu. Roditelji kažu da je poruka deci da budu ono što jesu.

Incijativu “Ne odričem se” podržale su brojne javne ličnosti, organizacije, kao i građani.

Gordana Perunović Fijat, majka čiji se oglas pojavio u Večernjim novostima, kaže da je u našem društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << česta pojava da se roditelji odriču dece zbog njihove seksualne orijentacije i rodnog identiteta, čak i putem malih oglasa.

Ne bih se odrekla svoje dece, ne bih se odrekla svojih prijateljica, ne bih se odrekla svojih roditelja, ne bih se odrekla ni komšije. Stvarno ne znam zašto bih to radila. Zašto bih se onda odricala osobe zato što voli nekoga. Da se zbog ljubavi odreknem, svog deteta, pa dajte nismo u vremenu Romea i Julije, toliko se toga promenilo - kaže Gordana.

Ovom incijativom udruženje Da se zna! i njihova izvršna direktorka Dragoslava Barzut kaže da žele da pokrene dijalog u društvu o prihvatanju i podršci roditeljima i LGBT+ deci.

Inicijativom “Ne odričem se” želimo da pošaljemo poruku svim roditeljima i porodicama da stanu uz svoje ćerke, sestre, braću, sinove, unuke i da se ne plaše jer smo se mi dovoljno dugo plašili - kaže Barzut.

Majka Gordana Perunović Fijat poručuje društvu da je bitno da se nešto preduzme kako bi nasilja bilo manje, a roditeljima da budu na strani svoje dece gde god mogu i kad god mogu.

Naravno da je teško biti na strani kriminalca, nasilnika, ali se roditelji vrlo često ne odriču ni ovakve dece, pa što bi se odrekli deteta koje voli nekoga ili se drugačije oseća. Poruka deci je da budu ono što jesu, da pokažu ovom svetu kako se voli i kako se čine dobre stvari, da ne odustaju - zaključuje Gordana.

Incijativa “Ne odričem se” biće nastavljena, kako kažu, kroz različite aktivnosti koje su usmerene ka edukaciji društva i ohrabrivanja roditelja da prihvate svoju decu drugačije seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Podrška roditeljima da se ne odriču dece zbog seksualne orijentacije

Izvor: Beta, 25.Jun.2019

Inicijativu "Ne odričem se" su podržale brojne javne ličnosti, organizacije i građani, a mali glasi u dnevnoj štampi u kojima se roditelji ne odriču svoje dece zbog njihove seksualne orijentacije i rodnog identiteta, pobudili su interesovanje javnosti u Srbiji i u regionu.Udruženje "Da se zna"...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.