Izvor: JUGpress.com, 23.Nov.2021, 13:00

Kamerama će biti pokrivne “crne tačke” na gradskim ulicama

NIŠ

Izrada projekta za postavljanje kamera na spornim bulevarima i saobraćajnicama u Nišu kako bi se pojačala bezbednost u saobraćaju je u toku, najavila je pomoćnica gradonačelnice za komunlna pitanja Vladislava Ivković tokom posete Osnovne škole “Ratko Vukićević” koja je dobila saobraćajni poligon za edukaciju osnovaca o ponašanju u saobraćaju. Prema njenim rečima policija će Gradu dostaviti spisak takozvanih “crnih tačaka” koje bi trebalo pokriti kamerama. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

   “Da bi smo uradili kvalitetno obeležavanje i kvalitetan video nadzor na tim lokacijama, Ministarstvo je izradilo projektni zadatak, a nakon toga pristupili smo izradi projekta za čitav grad i zoniranje svih kritičnih tačaka, koje zahtevaju takav vid obezbeđivanja. Trenutno se završava projekat, a nakon toga se ulazi u samu nabavku video nadzora. Lokacije koje radimo određivaće se prema prioritetima i u saradnji sa MUP-om, s obzirom na to da oni svakodnevno prate analizu svih učesnika u saobraćaju i analizu svih nezgoda koje se na teritoriji grada dešavaju i, naročito, onih aktuelnih crnih tačaka”, zaključila je Vladislava Ivković.

   Dodala je da se trenutno  završava projekat video nadzora nakon čega će biti raspisana javna nabavka, a po nabavci kamera one će biti i postavljene.

   “Sve se realizuje u kontinuitetu. Grad je već doneo Program za 2022. godinu, jer je Agencija za bezbednost saobraćaja donela i pravilnik, kojim je utvrdila dinamiku doniošenja takvih programa. Šta će od obaveza biti realizovano do kraja godine, videćemo. Svakako sve aktivnosti koje smo programom predvideli, a koje do ove godine ne realizujemo, prenose se u narednu godinu”, dodala je Ivković.

  Podsetimo nakon saobraćajne nezgode u Duvaništu iz januara meseca, gradonačelnica Dragana Soirovski je uputila pismo načelnicu policijske uprave i zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se oprema postavila, kao i spisak “crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nesreća.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.