Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2024, 12:27

Kamberi o razgovoru sa Vučićem

BEOGRAD-BUJANOVAC

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću smo predstavili legitimne zahteve Albanaca iz Preševske doline na osnovu Plana 7 tačaka, ponovili zajednički stav da nas ne interesuje nikakva formalna pozicija već da smatramo da je unapređenje prava Albanaca da krenemo od državnih institucija na lokalnom i regionalnom nivou klučna, napisao je poslanik Šaip Kamberi na svom fejsbuk profilu posle sastanka kojim je Vučić započeo konsultacije oko formiranja Vlade Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Kamberi je na ovom sastanku bio zajedno sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Nevzadom Ljutfiu i Rahimom Salihi, ovlašćeim licem Izborne liste “Nastavlja se politička bitka Albanaca – Šaip Kamberi”.

Pristup države prema Albancima mora se promeniti, poručio je Kamberi i dodao da “slučaj diskriminisanih lekara u Preševu zahteva hitno rešenje, isto kao i integracija kvalifikovanih Albanaca u policiju” .

” Sa predsednikom Vučićem razgovarali smo i o potrebi privatizacije Bujanovačke banje, povećanju investicija na lokalnom nivou i zaustavljanju jezika mržnje prema Albancima

Škole na albanskom jeziku i poboljšanje infrastrukture treba da budu na dnevnom redu nove vlade, a preimenovanje škole u Billjači (zove se “Desanka Maksimović, prim. JUGpress) u Ismail Kadare treba da obezbedi konstruktivan pristup.

Kamberi je napisao i da “diplome zahtevaju hitno rešenje” i da “od njih zavisi napredak položaja Albanaca Preševske doline i obezbeđivanje bolje perspektive svima”.

Državne institucije na lokalnom nivou treba da otvore vrata integraciji Albanaca. Njihovo zatvaranje znači isključenje većinskog stanovništva u Preševskoj doli, kazao je Kamberi i dodao “Naša bitka za realizaciju naših zahteva se nastavlja!” (kraj) LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.