Kako sprečiti vršnjačko nasilje

Izvor: JUGpress.com, 17.Mar.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sprečiti vršnjačko nasilje

NIŠ

„Može to i drugačije“ – naziv je projekta koji se sprovodi u osnovnim školama na području opštine Medijana.

Sprovodi se u deset osnovnih škola na području opštine, kako bi se ukazalo na sve mogućnosti sprečavanja vršnjačkog nasilja i pravilne načine usmeravanja energije mladih.

Predavanja slušaju učenici osmog razreda, jer je procena da je njima, u tom životnom dobu potrebna najveća pomoć kada je reč o vršnjačkim odnosima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
O tome kako kontrolisati bes i sve neprijatne situacije koje mogu biti posledica, već se govorilo u školama „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom brodu, „Ćele Kuli“ i Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“.

Projekat koji u potpunosti sa 500.000 dinara finansira Gradska opština Medijana prvi put se organizuje sa ovako velikim brojem učenika, roditelja i nastavnika i prvi put u neposrednom razgovoru sa učenicima.

Fokus najveće niške opštine je razvoj mladih i poboljšanje sveukupnih uslova života te je serija predavanja osmišljena u saradnji sa timom psihologa.

Želja je da se konfliktne situacije među novim generacijama smanje na najmanju moguću meru, spreči pojava sukoba, besa i ljutnje.

Predavanja su poklon opštine učenicima završnih razreda u nadi da će prihvatiti načine nenasilne komunikacije i razvijati se u mlade intelektualce koji će dostojno predstavljati svoju opštinu, grad i državu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.