Kako da vidite ko ima prebivalište na vašoj adresi i odjavite one koji tu ne žive

Izvor: JužneVesti.com, 10.Apr.2024, 09:29

Kako da vidite ko ima prebivalište na vašoj adresi i odjavite one koji tu ne žive

Dok predstavnici opozicije tvrde da je Niš u drugoj polovini januara dobio više od 2.000 novih stanovnika, javlja se i pitanje na koji način građani mogu saznati ko sve ima prijavljeno prebivalište na njihovoj adresi, kao i kako mogu rešiti. Iz MUP-a objašnjavaju da vlasnik stana ili kuće može da zatraži od policije da proveri ko sve živi tu uz dokaz o vlasništvu, a da će onima koji nisu na toj adresi prebivalište biti pasivizirano.
Nišlija Dragan P. koji je pre nekoliko godina kupio kuću saznao je da adresi na kojoj živi prijavljeno još ljudi kada su mu stigla pisma izvršitelja imenovana na nepoznatu osobu.
Da njegov slučaj nije usamljen potvrđuje izvršitelj Žarko Dimitrijević koji objašnjava...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.