Izvor: JUGpress.com, 28.Jul.2023, 18:28

Kad nema para u opštinskoj kasi : Prepolovljen iznos budžeta za ,,Vinski bal”

VLASOTINCE

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija ,,Vinski bal” održaće se po 37.put u subotu 5.avgusta na keju pored reke Vlasine i na Letnjoj pozornici, što je činjeno i predhodnih godina. Na konferenciji za novinare upriličenoj povodom ovog događaja, Suzana Stojiljković, koordinatorka za projekte u turizmu i međunarodnu saradnju, pojasnila je razloge i činjenicu da će ovogodišnji ,,Vinski bal” biti organizovan u samo jednom danu, za razliku od svih predhodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji su bili dvodnevni.

– Poznato je da se budžet opštine sreće sa problemima vezanim za naplatu po presudama za zauzeće imovine za puteve prosecane pre više decenija po selima. S obzirom na to da su to veliki iznosi koji remete normalno funkcionisanje budžeta opštine, na rebalansu u junu skoro je prepolovljen budžet manifestacije ,,Vinskog bala”, od predviđenih sedam, na četiri miliona. Trudili smo se da za taj iznos uradimo najviše što može u datim okolnostima.

Najvažnije je svakako takmičnje vinara, kao i degustacija domaćih vina obaviće se na platou kod česme na keju reke Vlasine. Tradicionalno će se birati najbolja pesma i karikatrura na temu vina i grožđa, a plivači će imati priliku da plivaju za vinsko burence.

Celodnevna manifestacija održaće se u subotu 5.avgusta i počinje sa pripremom kotlića vinogradarskom janijom, jelom koje se spremalo kad se kreće u berbu grožđa u vinogradima. Na Letnjoj pozornici od 21 sat zapevaće Gabrijela Pejčev i Šaka Polumenta.Novina u odnosu na predhodne godine je to što neće biti izbora za najlepšu devojku ,,Vinskog bala”, već ,,vraćamo” Vinogradarske vile, koje će izvesti performans tokom dodele nagrade vinarima. Namera nam je da od ,,Vlasinskih vila” napravimo novi zaštitini znak ove manifestacije ali i turističke promocije Vlasotinca.

Audicija za izbor devojaka, je u toku, one neće biti samo na ovom ,,Vinskom balu”već će učestvovati na sajmovima i drugim mestima gde budemo promovisali naše Vlasotince. Inače, u toku su konkursi vazani za ,,Vinski bal”, za najbolje vino, pesmu i karikaturu, zatim za izbor ,,Vlasinskih vila” i za plivanje za vinsko burence.

Svi konkursi traju do 30.jula, osim za plivanje kada se zainteresovani mogu prijaviti i pred sam start plivača – obavestila je prisutne predstavnike medije, Sanja Stojiljković, o ovogodišnjem ,,Vinskom balu, koji će biti održan prve subote u avgustu. (kraj) VS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.