KMF Kalča upisao prvu trojku

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KMF Kalča upisao prvu trojku

U derbiju „južne pruge“ niški KMF Kalča je u šestom kolu prve futsal lige zabeležio prvu  ovosezonsku pobedu

U Niškom Čairu pred oko 300 gledalaca, bio je bolji od  Jastrepca iz Blaca rezultatom 5-1 (2-1). Domaći tim je boljom igrom u odbrani osujetio prividnu nadmoć gostiju, te je iz kontranapada došao do visokog trijumfa.

Domaći su dobro otvorili utakmicu, u 9. minutu, iskusni Zlatković je solo prodorom doveo Kalču u vođstvo. Na izjednačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se nije dugo čekalo, Stojadinović je na svojoj polovini izgubio loptu, a sigurnu realizaciju kontranapada izvršio je Vuletić na asistenciju Lutovca. Domaćin do ponovne prednosti stiže iz kaznenog udarca sa 10m, golom Maksimovića.

U drugom delu igre, gosti su bili agilniji, ali je neuspešno istrčavanje Ćirkovića u 24. min kaznio Stojadinović, lepim lob udarcem sa centra, da bi iskoristivši konfuziju u odbrani gostiju za svoj prvenac u dresu Kalče gol postigao Stojanović. Na drugoj strani, priliku za smanjenje rezultata imao je Vuletić, međutim, u dva navrata od njega je u situacijama jedan na jedan, golman domaćih Pavlović izašao kao pobednik.

Kako to u futsalu biva, u finišu meča, gosti su krenuli na sve ili ništa, sa igračem golmanom, sto ih je koštalo i petim golom, drugi put strelac na utakmici bio je Maksimović.

Ekipa  Kalče je ovim trijumfom došla do devete pozicije sa 6 osvojenih bodova, dok je Jastrebac ostao na samom dnu sa jednom pobedom iz šest susreta.

Treba istaći i to, da su susret dobro vodili sudijski par Stajić iz Vranja i Cvetković iz Leskovca.

Zoran Jovanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.