Izvor: JUGpress.com, 12.Nov.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKK “Nais” u Paraćinu “zakotrljao kolica”, umalo pobeda

NIŠ

Košarkaši u  kolicima KKK „Nais“ su krenuli sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije (PLS). Prvi takmičarski vikend je bio u Paraćinu gde su se „Naisovci“ sastali sa ekipama iz Beograda, šampionom Singidunumom i Despotom.

Naravno igrači Singidunuma, najiskusniji u okviru PLS, igrači koji čine okosnicu reprezentacije Srbije, nisu dozvolili bilo kakvu neizvesnost. Ipak igrači iz Niša su u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici, pokazali da će na svakom turniru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dati sve od sebe. To se zaista i desilo u utakmici u kojoj je neizvesnosti bilo do poslednjeg sekunda utakmice.

Despot je posle odličnih 20 minuta igre i 10 poena prednosti, u nastavku utakmice nije nastavio u istom ritmu, što su Nišlije znali da iskoriste. Na svega pet sekundi do kraja, pri rezultatu 30:28 za Despot, trener Naisa, Miljan Hadžović, zatražio je tajm aut, nacrtao akciju i svi prisutni su bili u iščekivanju. Slaven Nonković je zauzeo poziciju u uglu terena, dobio dobar pas i uputio šut za tri poena. Lopta se dva puta zavrtela na obruču i iskliznula iz koša. Bez obzira na minimalan poraz, igrač KKK „Nais“ su bili ponosni na svoju prvu neizvesnu takmičarsku utakmicu od svog osnivanja. Prve poene na jednoj utakmici PLS-а postigao je igrač Nišlija, Darko Živković.

Sledeći turnir se igra za dve sedmice u Bijeljini, a protivnici će biti favorizovane i iskusne ekipe domaćina KKK „Bijeljina“ i vicešampiona „Dunav“ iz Apatina.

KKK Singidunum – KKK Nais 62:20

KKK Singidunum:
 Gojaković 6 (3 sk), Rabrenović 2 (3 sk), Ćirković 24 (21 sk, 16 as), Mitrović 14 (1 sk), Plazačić 16 (13 sk)

KKK Nais: Živković 4 (1 sk), Hadžović 6 (9 sk, 1 as), Šimandli 2 (4 sk), Kostić 2 (3 sk, 2 as), Nonković 2 (3 sk, 2 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as)

KKK Despot – KKK Nais 30:28

KKK Despot: Jovanović 6 (3sk, 1 as), Mihajlović 3 (3 sk, 1 as), Živanović 10 (6 sk 1 as), Vukašinović 2 (9 sk, 3 as), Pavlović 6 (5 sk), Saliu, Vajović, Kostić, Bicok 3, Fucić

KKK Nais: Živković (1 sk), Hadžović 4 (8 sk, 1 as), Šimandli, Kostić 4 (5 sk, 2 as), Jovanović 14 (5 sk, 2 as), Nonković 2 (5 sk, 3 as), Dinić 4 (11 sk, 1 as)

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.