Izvor: JUGpress.com, 26.Maj.2022, 11:24

Jubilarno, 30 Palilulsko veče u srcu Palilule

NIŠ

Tradicionalna manifestacija Palilulsko veče održava se ove godine na dan Svetih cara Konstantina i carice Jelene, u petak 3.juna. Manifestacija se održava na starom mestu na kome će se okupiti Palilulci ali sve Nišlije pa i gosti koji budu pristigli iz drugih gradova, kod Palilulske rampe, a vreme sastanka je 18 sati.

     Za ovogodišnje 30, jubilarno, Palilulsko veče pripremljen je bogat kulturno umetnički program. Sa Palilulcima i njihovim gostima biće grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Legende, Neša Saita i Crne mambe  kao i Varošani. Veče će dodatno obogati  glumci Ivana i Riki Nedović.

     Program je podeljen u nekoliko blokova. Prvi počinje već u 18 i sve do 20 sati publika će imati priliku da prati program kulturno-umetničkih društava i stvaraoca uz igre iz čitave Srbije. Nakon 20 sati uslediće kratko obeležavanje jubileja FK Radnički. Gosti Palilulske večeri biće i autori filma Logor smrti – Karašjok iz Norveške kada će biti prikazan i trejler filma. Od 20:30 do 21:00 sat svečano će biti otvorena manifestacija uz obraćanje Episkopa niškog  Arsenija, Gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika Gradske opštine Palilula Bratislava Vučkovića. Već od 21 sat kreće muzički program koji počinje koncertom grupe Legende, od 22 sve do ponoći Nišlije će zabavljati Neša Saita i Crne mambe.

   Sportski program je takođe zastupljen, a ove godine je na inicijativu predsednika Gradske opštine Palilula Bratislava Vučkovića dodatno obogaćen. Uved je novi sport, takmičenje u klikerima.

     Prateći program je takođe bogat. Oplemenjuju ga glumci Ivana i Riki Nedović u duhu stare Palilule. Organizovaće se i Sajam vina i rakije na uglu ulice Episkopske i Kursuline, tu su i Turistički poslanici koji će pripremati specijalitete u ulici Vojvode Gojka a pripremljena je i izložba starih zanata i rukotvorina kod triangla.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.