Još se utvrđuje uzrok havarije u Tigru

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se utvrđuje uzrok havarije u "Tigru"

Istraga o tome šta je uzrok havarije koja se dogodila u "Valjari" pirotskog “Tigra Tyres”, kada je od strujnog udara povređeno 6 radnika, od kojih su trojica prebačena na lečenje u Nemačku, još traje.

Iz ove kompanije saopštavaju da pomažu svim institucijama koje su uključene u istragu i da će nove informacije objaviti čim ih budu imali.

Kako saznajemo u Privrednom društvu “Jugoistok”, havarija se dogodila u postrojenju fabrike, koje je priključeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na jače postrojenje elektrodistribucije.

Naše postrojenje spušta napon sa 35 na 6 kilovolti, pošto je to napon koji je potreban za rad mašina u tom pogonu. Kada je došlo do havarije u njihovom postrojenjenju, u našem je ispao transformator. Sve što se dogodilo, dogodilo se unutar postrojenja “Tigra” - objašnjava Dragoslav Pavlović, šef kabineta “Jugoistoka”.

On napominje da radnici Elektrodistribucije nisu ni ulazili u krug fabrike, jer to nije ni bilo potrebno, s obzirom da “Tigar ima svoju ”opremu i ljude obučene za to”.

Podsetimo, do havarije u kojoj je ukupno povređeno 6 radnika došlo je juče oko 13 sati.

Tri radnika sa teškim opekotinama bila su dovezena u niški Klinički centar, pa su iz Niša, nakon što im je ukazana pomoć jutros avionima prebačeni na lečenje u Nemačku, dok su ostala tri povređena radnika u stabilnom stanju i nalaze se na odeljenju Opšte hirurgije u pirotskoj bolnici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.