Izvor: JUGpress.com, 23.Jul.2023, 13:33

Još 50 miliona dinara građanima za energetsku sanaciju kuća i stanova

NIŠ

Grad Niš i Ministarstvo rudarstva i energetike potpisali su treći ugovor o zajedničkom izdvajanju 50 miliona dinara za sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova Nišlija. Država je obezbedila 30 miliona dinara, a Grad Niš učestvuje sa 20 miliona dinara. Ugovor u ime Grada Niša potpisala je u Beogradu zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Sredstva su namenjena za zamenu stolarije, termoizolaciju objekata, zamenu kotlova ekološki prihvatljivim energentima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i solarne panele.

                                       Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović istakla je da se projekat energetske sanacije tiče svih, a ne samo države i Vlade, kao i da predstavlja zajednički rad na energetskoj tranziciji.

                                      Ona je kazala da je najjeftinija ona energija koja se ne potroši, a efikasnom potrošnjom značajno se pomaže energetskom sistemu Srbije.

                                     Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nedavno je, prilikom dodele ugovora za energetsku efikasnost porodičnih kuća i stanova,najavila dobijanje ovih sredstava od strane Ministarstva za energetiku, a Dušan Radivojević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj je istako da su sredstva  koja Grad dobija od Ministarstva iz godine u godinu veća.

                                     „Iz godine u godinu povećavamo ta sredstva jer smo počeli sa  30, pa 40 a ove godine to će biti 50 miliona“, kazao je Ivan Pavlović.

                                      Projektom energetske efikasnost  do sada je 350 niških domaćinastava ostvarilo pravo na subvencije u projektu energetske sanacije svojih kuća i stanova.

                                   „Ovo je način da štedimo struju, da zaštitimo životnu sredinu i da Srbiju bolje pozicioniramo na listi država koje poštuju Zelenu agendu.Volela bih i da vaše komšije podstaknete da učestvuju na ovom konkursu, a mi ćemo već sutra u Beogradu potpisati novi sporazum o energetskoj efikasnosti tako da ćemo  sa novih 50 miliona subvencionisati sve one  vaše ideje koje ovog puta nisu ispunjene i da već  iduće godine imate nove prozore, nove fasade, nove tomplotne  pumpe ili solarne panele i okrenemo sa alternativnim izvorima  energije“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski tokom uručivanja ugovora o sufinansiranju građana u okviru projekta energetske efikasnosti. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.