Jesen i zima do sredine aprila

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2023, 15:41

Jesen i zima do sredine aprila

Oblačno, kišovito i uz pljuskove, a na planinama sa snegom - takvo će vreme biti danas u celoj Srbiji, prema prognozi RHMZ, a sve do sredine meseca se očekuje jesen i zima u aprilu.

Prognoza za nedelju, 9. aprila je da će ujutru biti kratkotrajna magla, a do kraja dana umereno do potpuno oblačno, povremena sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, dok će na planinama i ovog aprila padati sneg.

Vetar će, kažu, biti slab do umeren, severni i severoistočni, a najniže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << temperature od 0 do 5 stepeni, najviše od 9 do 13.

Slične su prognoze i za Niš.

Umereno do potpuno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom. Vetar slab do umeren, severoistočni. Najniža temperatura oko 3 °S, a najviša oko 13 °S - navode iz RHMZ.

Vreme se neće mnogo promeniti do sredine aprila i ostaće jesen u gradu, zima na planinama.

RHMZ navodi da će u ponedeljak biti pretežno oblačno i kišovito, a sneg će na planinama biti češći na jugu i jugozapadu.

U utorak (11.04.) promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala s kratkotrajnom kišom. I u ponedeljak i u utorak će duvati umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severni vetar. U sredu (12.04.) umereno oblačno i suvo. Dnevne temperature će biti u daljem postepenom porastu pa će sredinom naredne sedmice dostići vrednosti od 15 do 20 °S - prognozira RHMZ.

Iako će sredinom nedelje biti toplije, to neće potrajati, jer se novo jače naoblačenje očekuje već sutradan, uz kišu, zahlađenje i pojačan severozapadni vetar. U subotu, 15. aprila, trebalo bi da padavine prestanu, ali RHMZ već narednog dana predviđa kišu i sneg.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.