Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2023, 19:58

Jedinstveno upravno mesto u Lebanu otvorio ministar Aleksandar Martinović

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović otvorio je danas u Lebanu jedinstveno upravno mesto.

“Ovo zaista impresivno izleda. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je finansijski pomoglo ovaj projekat sa skoro šest miliona dinara”, rekao je Martinović.

Naglasio je da je u Srbiji otvoreno blizu 40 javnih upravnih mesta, a da su u planu još 13 te da su zahvaljujući njima građani uštedeli milione sati čekanja.

“Jedinstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << upravno mesto je značajno zbog toga što ono u velikoj meri ubrzava različite administrativne procedure, odnosno u velikoj meri olakšava ostvarivanje prava građana”, rekao je Martinović i dodao da je plan Vlade da do kraja 2025. godine celokupna teritorija Republike Srbije bude pokrivena brzim širokopojasnim internetom.

On je kazao da je ovo jedan kraj Srbije u koji predsednik i Vlada Republike Srbije žele i hoće mnogo da ulože:

“Naša intencija je da pokušamo da u Lebane dovedemo makar jednog velikog, zaista krupnog investitora, koji bi mogao da se bavi prerađivačkom delatnošću, pošto ovde uspeva najbolji paradajz i najbolja paprika u Srbiji”.

Objasnio je da je za državu, lokalne samouprave i poljoprivredne proizvođače mnogo bolje da se na domaće tržište, kao i na evropska i svetska tržista plasiraju različite prerađevine od voća i povrća, zbog veće cene i bolje zarade, da se brendira i da svima bude jasno da ono potiče iz ovog kraja.

Ministar je najavio i izgradnju zelene pijace u Lebanu: “Očekujemo da će pijaca uskoro početi da se gradi ovde u Lebanu i naš plan je, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, da se zelena pijaca završi do leta 2024. tako da će ljudi koji ovde prodaju svoje poljoprivredne proizvode, taj čuveni lebanski paradajz, papriku i sve ostalo, imati daleko bolje uslove za prodaju i neće više morati da stoje na kiši, neće morati više da ih bije vetar, da trpe hladnoću, imaće gde da ostave svoje proizvode. Tako da će pijaca biti lepa, funkcionalna i mislim da će u velikoj meri da koristi ljudima iz ovog kraja, koji se intenzivno bave tom vrstom poljoprivredne proizvodnje”, rekao je Martinović. (kraj) JS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.