Jedinstveni tehničko-tehnološki park

Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstveni tehničko-tehnološki park

NIŠ

Zahvaljujući saradnji niške opštine Crveni Krst i bugarskie opštine Pernik, dvorište tehničkih škola u Nišu  biće uređeno a za dve godine i pretvoreno u jedinstveni naučno tehnološki park koji  će se finasirati iz  fondova Evropske unije

„ Kada ovaj projekat bude realizovan biće to jedinstven naučno tehnološki park ne samo u Srbiji nego i u okruženju. Ovaj projekat je oko 600 hiljada evra.. Polovina ovog iznosa finansira se u Srbiji  Benefit će >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << biti oko 35 miliona dinara za opštinu Crveni krst“ , rekao je Miroslav Milutinović, predsednik gradske opštine Crveni krst.

Kada se bude do kraja realizovao projeka,  učenici će imati mnoge sadržaje na raspolaganju koji će im olakšati savlađivanje gradiva. S obzirom da se ovde nalazi takozvano univertzitetsko naselje benefit ovog projekta osetiće i građani ove gradske opštine.

„Imaćemo kuću senki koja će se koristiti za realizaciju predmeta tehničko crtanje, aerodinamični lift, zvučne školjke, klupe sa solarnim napajanjem, rimski sat, jedan amfiteatar. Biće pripremljen jedan sportski teren. Postojeći sportski tereni će biti renovirani, tako da ce se učenici i stanovnici opštine Crveni krst moći da koriste ovaj prostor tokom cele godine“, kazao je Dejan Blagojević, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Saradnja Bugarske i ovog dela Srbije je i do sada bila dobra ali je cilj da se onau svakom pogledu još više  unapredi.

„ Moja misija je spajanje ova dva naroda, Srpskog i Bugarskog, i na ovaj način Bugarska pomaže da Srbija može da izbalansira i sprovede projekat do kraja“, rekao je  Edvin Sugarev,počasni  konzul Republike Bugarske.

U Niš je povodom ovog projekta boravio i predsednik Okruga Pernik.

„ Mi smo prošli ovde u Nišu, videli smo kakvo je ovde stanje i onda smo preko naše škole u Perniku hteli da uradimo neki evropski projekat, koji bi bio finansiran iz Evropske unije, kako bi se život mladih poboljšao i u Perniku i u  Nišu“, rekao je Aleksandar Aleksandrov, predsednik Okruga Pernik.

Uprava za obrazovanje Niš pružiće logističku podršku realizaciji projekta.

„Uprava za obrazovanje je počastvovana jednom ovakvom pričom čiji akter i nosilac je opština Crveni krst, što je apsolutna prava stvar koja će poslužiti kao primer i uzor ostalim opštinama ali i školama na teritoriji svih opština grada Niša“, istakla je Marina Kostič, načelnica Uprave za obrazovanje u Nišu

Osnovni cilj projekta je stvaranje atraktivnog školskog okruženja i popularizacije tehničkih nauka  U dvorištu će studenti i mladi iz opštine kvalitetno provoditi vreme, učiti i baviti se sportom.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.