Jedan novozaraženi u Pirotskom okrugu, u Jablaničkom 4 dana bez novoobolelih

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2020, 01:09

Jedan novozaraženi u Pirotskom okrugu, u Jablaničkom 4 dana bez novoobolelih

Od 14 rezultata uzoraka na kovid koji su stigli u pirotski Zavod za javno zdravlje, jedan je pozitivan na novi virus, saopšteno je iz ove zdravstvene institucije. Za razliku od Pirotskog okruga, gde se poslednjih dana javljaju pojedinačni slučajevi, u Jablaničkom okrugu 4 dana zaredom nema novozaraženih.

Dok se čekaju rezultati za 9 briseva koji su poslati danas na analizu u Institut za javno zdravlje u Nišu, u pirotski Zavod stigli su rezultati za 14 uzoraka, a pozitivan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na novi virus je još jedan Piroćanac.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se dve osobe od kojih nijedna nije sumnjiva na kovid. Sve osobe potvrđene na kovid, u zavisnosti od težine kliničke slike, su u kućnoj izolaciji kao i 12 članova njihovih porodica - kažu u Zavodu.

Od ukupnog broja testiranih u okrugu, do danas je laboratorijski potvrđeno 3757 osoba pozitivnih na kovid - u Pirotu 253, Babušnici 38, Beloj Palanci 82, Dimitrovgradu 4.

Od posledica kovida je do sada preminulo 25 osoba iz Pirotskog okruga.

Rezultati iz Jablaničkog okruga govore da za poslednja 4 dana nije imalo povećanja broja novozaraženih - u poslednja 24 sata stiglo je 19 rezultata i svi su negativni na virus korona, podaci su leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

Trenutno se iz laboratorije Vatreno oko u Nišu čeka na 18 rezultata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.