Izvor: JUGpress.com, 27.Mar.2024, 18:26

Javni konkursi: Milijarde iz budžeta potrošene bez kontrole

BEOGRAD
Više od 6,5 milijardi dinara podeljeno je na javnim konkursima samo tokom prošle godine, a državne institucije i lokalne samouprave nastavile su da značajan deo tog novca dodeljuju fantomskim organizacijama i udruženjima i firmama bliskim vlastima, pokazuje novi izveštaj BIRN-a.
Tokom 2023. godine, 7.788 udruženja i kompanija dobilo je oko 6,5 milijardi dinara od državnih institucija i lokalnih samouprava za sprovođenje 13.407 projekata, pokazuje BIRN-ov novi izveštaj „Javno o javnim konkursima“ koji je predstavljen danas u Beogradu.
Ovo je peta godina u kojoj BIRN i Građanske inicijative, zajedno sa timom od  16 istraživača i istraživačica iz lokalnih organizacija civilnog...

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.