Izvor: JUGpress.com, 14.Jul.2023, 20:10

Javne česme u Nišu su u funkciji, voda je ispravna

NIŠ

Tokom letnjih dana kada se beleželi tropska temperatura Nišlije se često rashlađuju na javnim česmama u gradu. Za njihovo održavanje zaduženo je JKP „Nišstan“ a prema rečima direktora Ovog preduzeća sve javne česme u gradu su u funciji osim onih ispred Tržnog centra Delta Planet i Lutkarskog pozorišta. Dodaje da je i voda na javnim česmama ispravna.

                                             „Devedesetdevet >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << posto česama u ovom trenutku radi osim česama kod Delta Planeta i Lutkarskog pozorišta. U pitanju je Redijeva česma koja ne radi zbog saobraćajne nezgode koja se tu dogodila pa je došlo do izmeštanja ali će to ovih dana biti rešeno. Sa česme kod Delte čekamo uzorkovanje vode a kada rezultati budu stigli putićemo u rad i tu česmu“, kaže Dejan Nikolić, direktor JKP „Nišstan“.

                                               Najveći broj građana koristi česmu na centralnom gradskom trgu da bi se rashladio jer se ona nalazi na mestu na kome ima i najviše prolaznika koji tu prolaze kako bi stigli do Tvrđave ili do Zelene pijace pa i autobuske stanice.

                                               „Glavi problem koji imamo je ponašanje pojedinaca i njihov odnos prema javnim časmama, naročito u noćnim satima. Svakog utorka i petka imamo redovnu kontrolu česama kada ih obilazimo.Obično su polomljene slavine na česmama i nedeljno zamenimo po pet do šest slavina, da one ubrzo ponovo bile polomljene. Upravo zbog takvog ponašanja upućemo stalno apel graćanima da se savesno odnose prema javnim časmama i da se ne lome slavine“, ističe direktor Nikoić.

                                               U vreme tropskih vrućina Nišlije ne moraju da strahuju zbog nestanka vode jer su sve izvorišta sobro snabdevena vodom, kažu iz JKP „Naisus“. I pored toga i iz ovog preduzeća je upućen apel građanima da racionalno koriste vodu, da ne peru drvorišta i automobile kao i polivanje bašta.

                                                Cisterne sa vodom biće postavljena samo u slučaju da to ne naložu Štab za vanredne situacije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.