Izvor: JUGpress.com, 27.Apr.2023, 20:41

Javne česme su popravljene, uskoro počinju da rade

NIŠ

 Radovi na popravci javnih česmi na teritoriji Niša, biće završeni u petak 28. aprila, nakon čega sledi uzorkovanje vode, kako bi one mogle biti puštene u rad kažu iz Javno komunalnog preuzeća „Niš stan“. Ovo Javno komunalno preduzeće trenutno održava 25 javnih česama u gradu.

                                   „Najveći broj javnih česama nalazi se na teritoriji Gradske opština Medijana a po jedna česma se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u gradskim opštinama Pantelej i Palilula i o svim tim česmama se stara od prošle godine Javno komunalno predizeća „Niš stan“. Održavamo ukupno 25 česama na teritoriji Grada Niša i u toku ove nedelje se, po nalogu GO Medijana, radi na popravkama, revitalizaciji česama i stavljanje slavina. Do kraja  nedelje sve česme će biti potpuno ispravne. Zatim se radi uzorkovanje vode od strane Instituta za javno zdravlje u Nišu što može da potraje oko sedam dana. Kada dobijemo  rezultate uzorkovanja vode česme će biti puštene i rad“, kaže Dejan Nikolić, direktor JKP ”Niš stan”.

                                    Oštećenja na javnim česmama nastaju usled lomljenja slavina od strane nesavesnih građana kaže Nikolić.

                                     „Uobičajena oštećenja se odnose na slavine koje su polomljene. Prošle godine smo na 25 česama u proseku jednu  do dve slavine, a na jednoj česmi u centru grada čak smo četiri puta menjali slavene. Naši sugrađani, uglavnom se radi o mladim osobama, u noćnim časovima lome slavine. Onda voda počinje da curi bez mogućnosti da se slavinom zaustavi, a voda je naše najveće blago i zbog toga apelujem na sve da se ne lome slavine na česmama jer su one i ukras našeg grada“, ističe Dejan Nikolić.

                                    Prema njegovim rečima voda sa javnih česama se stalno kontroliše i građani slobodno mogu da je koriste za piće jer je, uostalom, i svrha postavljanja javnih česama ta da se građani osveže tokom šetnje u vrelim letnjim danima.

                                 Od jula prošle godine javne česme na teritoriji Gradske opštine Medijana održava Javno komunalno preduzeće ”Niš Stan”, pre toga taj posao je obavljao JKP ”Naisus”. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.