“Jablanici” iz Medvedje dvostruko priznanje

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2017, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Jablanici” iz Medvedje dvostruko priznanje

MEDVEDJA

Predstavnici Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga (FSJO) dodelili su danas priznanja i prigodne pehare najboljim pojedincima u 2016/2017.godini u Jablaničkoj okružnoj ligi i Međuopštinskoj ligi.

Najbolji strelac Jablaničke okružne lige je Stevan Stefanović, golgeter Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, koji je u 47 navrata primorao protivničke golmane na kapitulaciju.

Najbolji čuvar mreže u Jablaničkoj ligi, takođe je član Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Dušan Jeftić koji je na 33 utakmice bio savladan 42 puta.

Iskazao se na pravi način i postavio pravi golmanski raritet.

Od 10 penala koji su dosuđeni za protivničke ekipe u sedam navrata uspeo je da nadmudri protivničke izvođače najstrože kazne i bravuroznim paradama sačuva netaknutom svoju mrežu.

U Međuopštinskoj ligi svojim golgeterskim umećem iskazao se na pravi način Aleksandar Mitić, član Mladosti iz Vinarca, koji se svojim golovima radovao u 42 navrata.

Da je Vlasotince izvor sjajnih golmana, koji je godinama stvarao Miša Petrović, na najbolji način pokazao je golman šampionskog grdeličkog Jedinstva, koje je ove sezone bilo najbolji u Međuopštinskoj ligi. ,,Tuta” je branio gol Jedinstva na 19 utakmica i bio savladan samo 15 puta, što je 0,78 po utakmici i daleko najbolji prosek u ligi.

Šampionska titula u Jablaničkoj okružnoj ligi sasvim zasluženo je pripala fudbalerima Jablanice iz Medveđe, koji su stigli još i do prestižnog priznanja za fer plej. Dva vredna priznanja su sigurno plod izvanrednog rada čelnika novog zonaša, odnosno povratnika iz Medveđe, na čelu sa agilnim i preduzimljivim predsednikom Tomicom Arsićem, koji je nekada bio sjajan napadač i golgeter u ekipi Budućnosti iz Orašja.

Nagrada za fer plej u Međuopštinskoj ligi pripala je ekipe OFK Morava iz Leskovca, čiji su se fudbaleri na terenu borili uvek u granicama sportske korektnosti.

Nisu ovom prilikom zaobiđeni ni predstavnici sudijske organizacije, čije je učešće u svemu ovome od neprocenjive važnosti za fudbalski sport.

Najbolji sudija u protekloj sezoni je Časlav Ivanović, dok je za najperspektivnijeg delioca fudbalske pravde proglašen Nikola Đorđević.

Nagrade nagrađenima uručio je predsednik FSJO, Dragan Stojiljković, koji je čestitajući slavodobitnicima, rekao: – Ovo je da po prvi put Fudbalski savez Jablaničkog okruga na ovaj način nagrađuje i dodeljuje priznanja najboljima, a tako će biti i u narednom periodu. Nagrade su otišle u prave ruke, i ja svim nagrađenima u ime FSJO čestitam, uz najbolje želje da sa ovakvim pozitivnim trendom nastave i u nastupajućim prvenstvima.

Tomislav Arsić, prvi čovek Jablanice iz Medveđe zahvalio se na priznanja i nagrade u ime nagrađenih, izjavivši pri tom sledeće: ,,Koliko sam srećan što smo se u zonu vratili uz osvojenu šampionsku titulu, još više sam srećan što smo dobitnici nagrade za sportsku korektnost i fer plej”.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.