Izmenjen program za Dane šljiva u Blacu, ove godine bez koncerata i javnih okupljanja

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2020, 08:43

Izmenjen program za "Dane šljiva" u Blacu, ove godine bez koncerata i javnih okupljanja

Svi koncerti, zabavna dešavanje i javna okupljanja koja su ranije predviđena u okviru manifestacije "Dani šljiva" u Blacu se otkazuju, a organizacija događaja biće u vidu onlajn stručnih predavanja o poljoprivredi, biraće se najbolje rakije, zasadi šljive, najbolji mladi poljoprivrednik i najuspešnija žena koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Radi se o tradicionalnoj 18. po redu trodnevnoj manifestaciji koja će se održati od 21. do 23. avgusta.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pandemije virusa korona i celokupne situacije, otkazali smo sve zabavne događaje, koncerte i skupove na kojima je bilo planirano javno okupljanje građana. Ipak, uz sve mere prevencije, nismo želeli da prekidamo ovu veoma važnu manifestaciju ne samo za Blace, već i za čitav Toplički okrug jer je šljiva jedna od najrasprostranjenijih voćarskih kultura – rekao je predsednik Opštine Blacr Milan Ćurčić.

Lokalna vlast obezbedila je nagrade koje će biti podeljene najboljima, a važan deo ovogodišnjih “Dana šljive” biće i organizacija onlajn predavanja na temu “Blačka šljiva na tržištu Bliskog istoka, potencijali i perspektiva”.

Inače, ranijih godina ova manifestacija je bila prepoznatljiva širom Srbije, a posebno po atraktivnim i poznatim izvođačima zabavne i narodne muzike čiji su koncerti u Blacu okupljali na desetine hiljada posetilaca ne samo iz Toplice i Srbije, već i čitavog regiona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.