Izložba u Galeriji Muzeja Ponišavlje

Izvor: juGmedia, 22.Feb.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba u Galeriji Muzeja Ponišavlje

PIROT – “(Ne)briga o kulturnom nasledju“, naziv je izložbe koja će sinoć otvorena u Galeriji Muzeja Ponišavlja.Izloženo  je tridesetak fotografija 12 autora, starosti od 13 do 83 godine.

“Izložbama fotografija koje nose zajednički naziv (Ne)briga o kulturnom nasledju, Muzej je učnio simboličan napor da se skrene pažnja na činjenicu da zanemarivanje, makar i jednog dobra kulturnog nasleđa, sadrži u sebi čin našeg trajnog zajedničkog osiromašenja”,rekla je na >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << otvaranju kustos Muzeja Tatijana Karanović.

Nagrađeni su i najbolji autori fotografija. Prva nagrada pripala je Dragani Branković za fotografiju pod nazivom “Etikete’, druga nagrada

je otišla je u ruke Ivanu Mančiću za fotografiju pod nazivom “Slavinja 2“ a treća nagrada pripala je Andreju Jovanoviću za fotografiju “Pirotska tvrđava“.

Predsednik tročlanog žirija je bio Aleksandar Ćirić, predsednik Foto kluba “Fokus“ , novinar i fotoreporter, koji je rekao da nije bilo ni malo lako izabrati tri najbolje fotografije.

Posebna pohvala pripala je učenici Eni Mitrovic.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.