Izložba skulptura i umetničkih slika u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 08:38

Izložba skulptura i umetničkih slika u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

Zainteresovani Vranjanci moći će u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja, u naredne tri nedelje da pogledaju izložbu slika i skulptura, na kojima je radilo ukupno 10 autora. Otvaranje izložbe “Stanja” večeras, 4. avgusta od 19 sati, a postavka od preko 30 umetničkih dela će biti u Galeriji do 25. avgusta.

Na izložbi će biti zastupljena 33 dela, navode organizatori, 10 skulptura i 24 umetničke slike u tehnici ulja na platnu autora Milana Hrnjazovića, Petra Mošića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dragana Dejanovića, Ivana Milenkovića, Ane Marković, Marije Zdravković, Ivane Jerković, Željka Vitorovića, Marije Savić i Bože Terzića.

Naziv izložbe odgovara trenutku kada se umetnost našla u vanrednom stanju, pokazavši da je ona svevremenska kategorija koja reflektuje najviše sfere ljudskog duha - navode organizatori.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu uz obavezno nošenje zaštitnih maski, a u prostoriji se mogu naći najviše do 10 osoba.

Zbog vanredne situacije je korigovan i rad Galerije, pa će raditi samo utorkom i to dvokratno - od 8 do 11 i od 17 do 20 sati i subotom i nedeljom od 10 do 14 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.