Izložba grafike mlade umetnice u “Salonu 77”

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jun.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba grafike mlade umetnice u “Salonu 77”

Beogradska umetnica mlađe generacije Mina Rakidžić predstaviće se Nišlijama na prvoj samostalnoj izložbi grafika u Galeriji “Salon 77” u Tvrđavi, u četvrtak 7. juna od 20 sati.

Na izložbi će, kako kažu organizatori, biti prikazani radovi iz ciklusa “Arhetipski ambijenti”, koji su nastali prilikom boravka umetnice na Umetničkom institutu “Kala” pri Univerzitetu “Berkli” u Kaliforniji. Postavku će činiti i dela predhodnog i neposredno koncepcijski povezanog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ciklusa “Beleške o slučaju”.

Ova kompilacija dnevničkog i putopisnog karaktera pokušaj je zanemarivanja barijera između izolovanih informacija, a umesto toga, uočavanja sličnosti i fraza u okviru kojih pamtimo - kaže umetnica.

Mina Rakidžić rođena je 1991. u Beogradu. Osnovne i master akademske studije završila je na grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, gde je potom upisala doktorske umetničke studije.

Priredila je 4 samostalne izložbe i učestvovala na oko 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i stipendija, a član je ULUS-a od 2016. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.