Izložba crteža od petka u Galeriji vranjskog Narodnog muzeja

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 12:24

Izložba crteža od petka u Galeriji vranjskog Narodnog muzeja

Izložba crteža “Polja” umetnice Bosiljke Ostić iz Banjaluke naći će se pred Vranjancima u Galeriji Narodnog muzeja od petka, 9. septembra. Njeno otvaranje planirano je od 19 sati.

U svojim radovima autorka koristi kombinovane tehnike - grafit, boju i akrilne sprejeve, a o svojim slikama kaže da je nakon višemesečnog istraživanja nebeskog polja grafitnom olovkom na papiru, grafit postaje boja, a sene nastaju preklapanjem dve ili više boja.

Eksperimentišući >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa akrilnim sprejevima, prvobitno na slikarskom platnu, potom i na papiru, shvatam da ovaj eksperiment poprima jednu srodnost sa slika. Moglo bi se reći da su ovi crteži bliski srodnici svega prethodno urađenog - napisala je autorka u konceptu izložbe.

Bosiljka Ostić imala je pet samostalnih izložba i učestvovala na desetak kolektivnih izložba i dobitnica je više nagrada i priznanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.