Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgrađena vodovodna mreža

VLADIČIN HAN

U Mazaraću, selu u opštini Vladičin Han, održana je svečanost povodom puštanja u rad novoizgrađene vodovodne  mreže.

Ovom investicijom biće rešeni višedecenijski problem vodosnabdevanja meštana ove najudaljenije mesne zajednice u hanskoj opštini koja se graniči sa Vranjem.

Zato meštani kažu da je za njih ovo istorijski dan, s obzirom da su se do sada vodom snabdevali iz bunara. Sada će voda za piće da ide iz slavina u nihovim domovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Radi se o novoj mreži dužine pet hiljada 70 metara i rezervoarom zapremine 50 kubika. Izgrađena je i buster stanica od tri kubika u selu Priboj. Investicija je vredna 15,5 miliona dinara. Sredstva su obezbedili opština Vladičin Han i Ministarstvo privrede. Od 73 domaćinstva, na novu vodovodnu mrežu priključeno je 65. Priključak je dobilo i odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u ovom selu“, izjavio je novinarima predsednik opštine Vladičin Han, Goran Mladenović.

Iako su radovi trajali duže od predviđenog roka, posao je ipak završen, što je za meštane Mazaraća najvažnije. Sada zdravu pijaću vodu imaju u slavinama.

Sa izgradnjom vodovodne mreže nastaviće se i u narednom periodu.

 „Prošle godine problem vodosnabdevanja meštana  rešen u selima Kržince i Manojle, sada u Mazaraću, a 2019. radiće se u Koznici i selu Bigla“, kaže predsednik Mladenović.

U toku su i radovci i na velikom projektu sa Vlasinskim hidroelektanama na reci Jelašnica.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.