Izgrađena sala za fizičko u Osnovnoj školi u Vlasotincu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 08:38

Izgrađena sala za fizičko u Osnovnoj školi u Vlasotincu

Nakon 154 godina od osnivanja, Osnovna škola “Siniša Janjić” dobila je fiskulturnu salu, koju do sada nije imala, a učenici će početi da je koriste od septembra, ukoliko se epidemiološka situacija stabilizuje. Sala za fizičko je izgrađena kao poseban objekat u školskom dvorištu i hodnikom spojena sa glavnom zgradom.

Sala za fizičko ima svu prateću infrastrukturu koja je neophodna za sportske aktivnosti, a kako kažu iz škole, primopredaja je završena nedavno. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Iskreno se nadamo da će se epidemiološka situacija stabilizovati, pa da od septembra i učenici i nastavnici počnu da rade u novoj sali - kaže direktor škole Goran Mitić.

Vrednost radova je 77 miliona dinara; foto: Agencija "Publika" Izgradnju fiskulturne sale je finansirala lokalna samouprava i Ministarstvo privrede sa 77 miliona dinara, a prošle godine je kompletno rekonstruisana zgrada škole, za šta je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije dala oko 80 miliona dinara.

Osnovnu školu “Siniša Janjić” pohađa oko 670 učenika, a od septembra će im se pridružiti i deca iz škole “8. Oktobar”, dok se ne završe radovi na rekonstrukciji te škole, što bi trebalo da bude početkom oktobra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.