Izgrađena prva kapela u Kuršumliji, vrednost radova 9,6 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2024, 12:29

Izgrađena prva kapela u Kuršumliji, vrednost radova 9,6 miliona dinara

U Kuršumliji je prvi put izgrađena savremena kapela za održavanje pogrebnih obreda na novom kuršumlijskom groblju u naselju Dankoviće.

Vrednost radova koji su finansirani iz lokalnog budžeta je 9.636.503,85 dinara, a kapelom će gazdovati JPKD Toplica.

Opština Kuršumlija je posle toliko godina dobila gradsku kapelu koja će omogućiti sugrađanima prostor za pomen i sećanje na preminule. Objekat se sastoji od velike i male kapele, dva hodnika, dva toaleta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čajne kuhinje, pomoćne prostorije, prostorije za sveštenika i nadstrešnice - kaže Mladen Gilić, direktor JPKD Toplica.

Inače, kapela sa rashladnom vitrinom je sagrađena na izmeštenom, novom groblju u Kuršumliji u naselju Dankoviće, pošto su kapaciteti starog groblja u naselju Pantići popunjeni i to groblje je, po rečima nadležnih, već konzervirano.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.