Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2023, 22:39

Izabran Nacionalni savet Albanaca na Elektorskoj skupštini, Pokret za demokratski progres daje predsednika

BUJANOVAC-PREŠEVO-MEDVEĐA

Deset manda u novom Nacionalnom savetu Albanaca imaće koalicija koju čine Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokreta za demokratski progres (PDP), Demokratska partija (DP) i Demokratska partija Albanaca (DPA) , odlučeno je glasovima elektora na danađnjoj Elektorskoj skupštini.

Alternativa za promene imaće pet predstavnika.

U Sportskoj hali u Bujanovcu danas su održani ovi izbori u kojima je učestvovalo 512 elektora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Koalicija stranaka koja je formirana dan pred ovu skupštinu uspela je da obezbedi 320 glasova a Alternativa za promene 187 glasova.

Prema ranije postignutom dogovor, o čemu je Regionalna infoprmativna agencija JUGpress već pisala, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca biće kandidat Pokreta za demokrartski progres i očekuje se da to bude Nevzad Lutfiu. (kraj) LJS/ SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nevzat Ljutviju novi predsednik Albanskog nacionalnog saveta

Izvor: OkRadio.rs, 08.Maj.2023, 09:57

Nevzat Ljutviju (30), član Predsedništva Pokreta za demokratski progres (PDP), biće novi predsednika Nacionalnmg saveta Albanaca (NSA) sa mandatom od dve godine. Na Elektorskoj skupštini u Bujanovcu, koja je održana u nedelju u Bujanovcu, izabrano je 15 novih članova Nacionalnog saveta Albanaca,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.