Iz prokupačkog budžeta preko 24 miliona dinara za asfaltiranje 6 ulica

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2020, 11:19

Iz prokupačkog budžeta preko 24 miliona dinara za asfaltiranje 6 ulica

Za rekonstrukciju i asfaltiranje 6 ulica, od kojih će neke po prvi put dobiti asfalt, prokupačka vlast je iz budžeta izdvojila oko 24 miliona dinara. Ovim će za stanare ulica Radivoja Koraća, Vidojevačke, Darinke Nestorović, Gračaničke, kao i Veselina Masleše i Takovske biti rešen višedecenijski problem koji su imali naročito tokom jeseni i zime kada su zbog kiše i snega otežano dolazili do svojih domova.

Žitelji ovih ulica tvrde da im je više puta obećavano da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se problem u njihovim ulicama rešiti, najčešće je vlast to obećavala pred izbore, ali je sve uglavnom ostajalo na tome.

Menjale su se vlasti, svi su obećavali i sada je konačno došlo do realizacije. Godinama smo tražili da nam reše problem jer, i pored činjenice da živimo u gradu, praktično smo posle svake kiše gazili blato kako bi stigli do svojih domova. Leti je bila problem prašina koju su stvarali automobili koji prolaze - kaže žitelj Vidojevačke ulice u kojoj ima pedesetak kuća.

Kako ističu u JP za urbanizam i uređenje, planirano je da se svi radovi završe u narednih mesec dana i dodaju da se na pojedinim lokacijama već uveliko radi.

Radovi su započeti u Gračaničkoj ulici koja će biti asfaltirana u dužini od 120 metara, širine 3,5 metra, sa obostarnim ivičnjacima i trotoarom. U ovoj ulici u toku su radovi na izgradnji potpornog zida. Osim toga, radovi se se odvijaju u Gračaničkoj ulici, koja će biti asfaltirana u dužini od 190 metara i širini 5,5 metara, sa obostarnim trotoarima – tvrde u JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje.

Kažu da su u pojedinim ulicama koje su planirane za asfaltiranje u toku pripremni radovi, poput Vidojevičke i u Ulici Veselina Masleše, gde se radi obeležavanje trase puta, a u toku nedelje se očekuje početak radova na iskopu zemlje i pripremi za asfaltiranje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.