Iz “Gorice” i “Parking servisa” prelazi 34 radnika u Medijanu

Izvor: JUGpress.com, 06.Mar.2018, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz “Gorice” i “Parking servisa” prelazi 34 radnika u Medijanu

NIŠ

Poslovanje JKP Gorica i problemi u ovom preduzeci bila je tema oko koje su se odbornici Skupštine grada Niša, u prvom delu zasedanja, najviše zadržali. Po već ustaljenoj praksi sučeljavali su se stavovi opozicionih stranaka i vladajuće većine. Dopunama osnivačkih akata kojima se omogućava prelazak radnika iz Gorice u Medijanu nastoji se da se ovaj „gordijev čvor“ razreši.

Odbornici su glasanjem odlučili da deo radnika Gorice kao I  preduzeća  “Parking >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << servisa” ’ prelaze da rade u  JKP ‘’Medina’’, tako da će Medijana dobiti još 34 radnika. Iz Gorice u Medijanu prelaze 15 radnika  koji su bili zaduženi za održavanje zelenila na groblju a u Medijani će održavati javne zelene površine.  iz Parkong servisa 19 radnika koji održavaju mobilijare biće zaduženi za postavljanje klupa I mobilijara ali u okviru Medijane.

Opozicija je ukazivala na velike dugove koje ovo preduzeće ima ali i na mnoge nepravilnosti koje su evidentirane u radu i poslovanju. Ovo javno komunalno preduzeće prošlu godinu završilo je sa gubitkom od oko 52 miliona dinara.

Gradonačlnik Niša tvrdi da ovo preduzeće posluje sve bolje i da grad ne duguje Gorici kao i da se redovno izmiruju obaveze prema ovom ali i drugim preduzećima. On je nagovestio da bi u naredna dva meseca radna grupa trebalo da završi izveštaj o poslovanju Gorice. Pritom je podsetio da ova problem postoji godinama i ne može se rešiti „preko noći“.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović smatra da rukovodstvo “Gorice nije odgovorilo zadatku koji je postavljen pred njih.” Kao I da za poslovanje jednog preduzeća nisu odgovorni radnici nego rukovodstvo koje “nije napravilo klimu I atmosferu, organizaciju “.

 Branislav Jovanović odbornik grupe “ Niš , moja grad” insistirao je na visokim ciframa koje duguju javna preduzeća kao I nenaplaćenim potraživanjima I kreditima.

Miodrag Stanković šef odborničke grupe Demokratske stranke I ovoga puta insistirao je na smeni rukovodstva JKP Gorica.

On kaže da izmene koje su danas na sednici izglasane o delokrugu rada, delatnostima  I preraspodeli radnika “ gde se radnici prebacuju iz jednog preduzeća u drugo ništa ne rešavaju u ovom gradu jer vlast u Nišu beži punih šest godina da reši problem JKP Gorica. ”.

Srđan Nonić iz  stranke „Dosta je bilo“, ali i drugi iz opozicije smatraju da izveštaji  radne grupe za budžetsku inspekciju treba da budu dostupni javnosti.

„ Imam informaciju  od 26. februara poverenik tražio od Grada i budžetske inspekcije da se izjasne o tome gde su izveštaji. Čekamo epilog. Kada se izjasne znaćemo gde su i zašto. Za mene je neprihvatljivo da neki izveštaji upućeni gradonačelniku ili bilo kom drugom od strane radne grupe i da ti izveštaji od pisarnice do destinacije nestanu“.

Odbornici su usvojili predlog o izradi plana detaljne regulacije kompleksa Ardija i dela u blizini kasarne Stevan Sinđelić.

Sednica Skupštine biće nastavljena sutra .

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.