Isečeno drveće u parku Čair, Nišlije upozoravaju da nije bezbedno

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jul.2023, 10:26

Isečeno drveće u parku Čair, Nišlije upozoravaju da nije bezbedno

Kiše i olujni vetrovi koji su pogodili Srbiju, nisu zaobišli Niš i jugoistočnu Srbiju, a građani upozoravaju da je u parku Čair nekoliko stabala palo, te da su isečeni na panjeve, ali i da predstavljaju opasnost za decu koja se tu igraju. Iz JKP Mediana nisu odgovorili da li su to oni isekli, kao ni kada će biti sklonjeni iz parka.

Građani upozoravaju i na bezbednost; foto: JV / N. Đ. Nišlijka Maja Višnjevac istakla je da petogodišnje dete svakoga dana vodi u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čairski park, te da je nakon nevremena uočila gomilu, pravilno isečenih panjeva, za koje napominje da služi deci da se igraju, penju i odatle skaču.

Pre nekoliko dana kada smo bili u parku videla sam decu koja su našla neke polomljene grane i koristili ih kao mačeve. U istom danu vidim decu koja se penju na to stablo, a ono kako se polomilo ostali su oštri delovi. Igraju se onim panjevima, pomeraju ih, a samo jedna sekunda nepažnje je dovoljna da se neko povredi. Ako to ne sklone narednih dana, stvarno će neko dete da se povredi i ko će onda biti kriv - istakla je Maja.

Deca skaču sa drveta, upozoravaju roditelji; foto: JV / N. Đ. Ova Nišlijka takođe izražava zabrinutost što više od nedelju dana na nekoliko mesta u parku Čair i dalje stoje ostaci polomljenih drveća i grana, koje niko od nadležnih nije sklonio.

Bilo je oluja i očekivala sam da ćemo u parku naići na polomljena stabla, ali kada sam videla da su isečena kao kada stignu ljudima za ogrev, iskreno me je iznenadilo. Međutim, da toliko dugo tu stoje, a da ih nadležni i dalje ne sklanjaju je ono što zabrinjava. Imamo toliko lep i veliki park o kome niko ne brine - zaključuje Maja Višnjevac.

Iz JKP "Mediana" nema odgovora da li su oni isekli panjeve; foto: JV / N. Đ. Iz JKP “Mediana” nisu odgovorili na pitanja da li su oni isekli polomljeno drveće, niti koja će namena tih panjeva biti, kao ni to će i kada biti sklonjeni ostaci polomljenih drveća i grana, za koje roditelji koji šetaju sa decom u parku smatraju da više nije bezbedno. Skoro nedelju dana nakon nevremena, palo drveće i dalje leži u parku; foto: JV / N. Đ.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.