Izvor: JUGpress.com, 01.Sep.2022, 18:00

Investicioni fond gradi na Vlasini hotele, ski terene, marinu al će da čuvaju životnu sredinu

BEOGRAD-SURDULICA

Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev razgovarao je danas sa predstavnicima investicionog fonda “DAS Capital Group” i Zavoda za zaštitu prirode Srbije o mogućoj investiciji u vlasinski kraj većoj od 500 miliona evra koja podrazumeva više od 10.000 novih radnih mesta, saopšteno je iz tog ministarstva

“Jug Srbije je bogat prirodnim i ljudskim resursima i zaslužuje da bude nosilac privrednog i ekonomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << razvoja Srbije. Zaštita životne sredine je prioritet, a na ovaj način Vlasina postaje evropski eko biser”, rekao je Tončev, saopštila je Vlada Srbije.

Projekat “DAS Capital Group” podrazumeva izgradnju hotela, vila, golf terena, zabavnog i sportskog, zdravstvenog i ski centra, marine, komercijalni kompleks sa najvišim kvalitetom izgradnje i upravljanja, a poseban akcenat stavljen je na ekološki momenat, očuvanje životne sredine, po čemu je Vlasinsko jezero nadaleko poznato.

Tončev tvrdi za JUGpress da iza ovog investicionog fonda ne stoji zapravo Milenijum tim.

Više izvora sa juga Srbije nam je u proteklom periodu javljalo da sve te sadržaje zapravo gradi Milenijum tim tvrdeći da su oni i “kupili Vlasinko jezero” ali do sada niko nije mogao da priloži neki dokaz za to, sem pozivanja na priče koje se uveliko pričaju na ovu temu među građanima na jugu Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Na Vlasini u planu izgradnja hotela, vila, golf terena i ski-centra

Izvor: Danas, 02.Sep.2022, 13:38

Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, Novica Tončev, sastao se sa predstavnicima investicionog fonda DAS Kepital grup i Zavoda za zaštitu prirode Srbije povodom moguće investicije u vlasinski kraj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.