Inspektorima zabranjeno da piju kafu na Roštiljijadi

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektorima zabranjeno da piju kafu na Roštiljijadi

Na predstojećoj Roštiljijadi sanitarni inspektori dežuraće 24 sata, a svaki od ugostitelja dobiće pisani pravilnik o radu, dok će svaki radnik morati da ima urednu sanitarnu knjižicu.

Kontrole će biti strožije, ali ne samo ugostitelja, već i samih sanitaraca.

Sanitarnim inspektorima zabranjeno je da prilikom kontrole ispravnosti rada roštiljdžija na Roštiljijadi prihvate ponuđenu vodu ili kafu - izjavila je danas Jasmina Stanojević, načelnica Republičke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sanitarne inspekcije u Leskovcu.

Zamoljena od novinara da prokomentariše priče roštiljdžija da inspektorima pune kese i šerpe pljeskavicama u zamenu za eventualnu kaznu, Stanojevićeva je kazala da je takva pojava nemoguća.

4 godine vodim službu i pre svake Roštiljijade imamo sastanak na kome se daju instrukcije da se na štandovima ne popije ni voda, iz razloga što se ranije desila neprijatna situacija sa skečom na televiziji. Nakon toga inspektori ne smeju ni kafu da popiju - kazala je Stanojevićeva.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić ocenio je da bi u tom slučaju bilo reči o korupciji, te da je svaki građanin dužan da prijavi.

Treba, pre svega, obavestiti MUP jer je to vid korupcije. Ako takvih pojava ima, zamolio bih sve, bez obzira da li se radi o novcu ili poklonima, mito je mito, svako je dužan da to prijavi. Ako već ima slobodu da kaže novinarima, može da prijavi i Policijskoj upravi. Posao će biti maksmalno odrađen - poručio je Žugić.

Na pitanje novinara da li će policija, recimo, prekinuti koncert Mirolava Ilića na Roštiljijadi zbog prijave glasne muzike i buKe, kako je to bio slučaj pre 2 meseca sa nastupom Vasila Hadžimanova na Drum dum festu u ovom gradu, načelnik policije je odgovorio potvrdno.

Za nas su sve prijave građana iste. Ukoliko se neko bude žalio zbog buke, mi ćemo istog trenutka preduzeti sve potrebne mere - kazao je Žugić.

Predstojeća Roštiljijada održava se od 31. avgusta do 6. septembra na leskovačkoj Širokoj čaršiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.