Izvor: JUGpress.com, 06.Nov.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektorima veće plate

NIŠ

Na inicijativu Mreže inspektora Srbije, čija je podružnica osnovana juče u Nišu, na skupu u sali Skupštine grada, niški lokalni inspektori koji rade na terenu dobili su povećanje plate od 10 odsto, a sledeći cilj ovog strukovnog udruženja je obezbeđivanje statusa samostalnih savetnika za republičke inspektore iz upravnih okruga, što znači i dodatno povećanje zarade, koje se procenjuje na oko 14.000 dinara.

             “Jedan od najvažnijih ciljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Mreže je jačanje materijalnog statusa inspektora. Zato je mreža inicirala izglasavanje državne uredbe koja je dala mogućnost povećanja zarada lokalnim inspektorima do 20 odsto. U Nišavskom okrugu to su prihvatile sve opštine, s tim da povećanje uglavnom iznosi 10 odsto. MINS se zalagao za to da inspektori koji rade na terenu sa subjektima nadzora imaju taj dodatak, kako bi se njihova plata razlikovala od kolega koje rade u kancelariji”, rekao je Vladimir Veličković, poverenik MINS-a za Nišavski okrug, ne navodeći kolike su plate inspektora, sa obrazloiženjem da se “zarade razlikuju”.

               U okviru borbe za poboljšanje statusa struke, udruženje je iniciralo i to da se republički inspektori promovišu u zvanje samostalnih savetnika, što bi prema rečima Dragomana Paunovića, predsednika MINS-a, značilo i povećanje plata za republičke inspektora iz okruga za prosečno 14.000 dinara. To bi se moglo dogoditi, odlukom nadležnih državnih organa, već za desetak dana, prema Paunovićevom očekivanju.

          “Osim statusnih pitanja, bavimo se i pravnom zaštitom inspektora. Za sve kolege koje imaju probleme na poslu, u kontekstu radno-pravnih odnosa i nezavisnosti postupanja ili u slučaju da ih nadzirani subjekt tuži, MINS- će preuzeti pravnu zaštitu“, rekao je Paunović.

       U Srbiji radi oko 4.200 inspektora na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou, od kojih je lokalnih nešto manje od polovine ovog broja.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.