I u Surdulici besplatni udžbenici, plaćeni iz budžeta, ali za sve đake

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2023, 13:51

I u Surdulici besplatni udžbenici, plaćeni iz budžeta, ali za sve đake

Osim prvaka u Prokuplju i učenici u opštini Surdulica dobiće besplatne udžbenike koji će biti kupljeni iz opštinskog budžeta. Ova inicijativa odnosi se na učenike svih razreda na teritoriji opštine, a ideja je da se kvalitetno obrazovanje pruži svoj deci, kao i podrška njihovim porodicama.

Prema rečima predsednice opštine Aleksandre Popović, cilj je da se roditelji finansijski rasterete i da se đacima omogući da se fokusiraju jedino na svoje obrazovanje i ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svojih potencijala.

Opština Surdulica veruje u moć obrazovanja i snažno podržava svakog đaka u ostvarivanju ličnih ciljeva. Naša opština je posvećena unapređenju obrazovnog sistema i pružanju podrške svim đacima koji žive na našem području. Besplatna dodela udžbenika je samo jedna od mnogih inicijativa koje sprovodimo kako bismo obezbedili pravedan i inkluzivan obrazovni sistem - kaže Popovićeva.

Dodaje da će opština nastaviti da preduzima korake koji će obezbediti bolju budućnost đaka, jer veruju da je obrazovanje temelj za razvoj zajednice.

Podsetimo, i prvaci na teritoriji Prokuplja će školske 2023/2024. godine dobiti besplatne udžbenike, a rok za prijavu je 22. jun.

Inače, za pojedine razrede cene udžbenika idu i preko 17.000 dinara, dok roditelji prvaka za početak školovanja moraju da izdvoje preko 10.000 dinara.

Knjige za peti razred su od 4.000 dinara preko Fondacije “Kavčić” do 12.000 dinara kod stranih izdavača koje škole češće odaberu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.