Izvor: JUGpress.com, 17.Nov.2022, 12:24

I šta reče Ružić: Nemamo ekstremno nasilje u školama, ekstremno je zbog medijskih natpisa

NIŠ

Ministar prosvete Branko Ružić je istako tokom boravka u Nišu, a odgovarajući na pitanja novinara, da nemamo “ekstremnu situaciju” što se tiče nasilja u školama i dodao da je “na žalost nasilja u školama bilo i u ranijim vremenima i periodima.  “Ekstremna jeste zbog medijskih natpisa”, kazao je Ružić.

„U našem fokusu uvek mora biti dete, odnosno učenik. Sve procedure su dovedene do savršenstva, mnoge edukacije su rađene prethodnih godina, ono >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << što je važno da se protiv nasilja nije moguće boriti u medijima već isključivo sistemski“, kazao je Ružić.

                                Dodao je da u Srbiji imamo preko 1800 škola i oko 800.000 dece u njima.

                               “Kada ste imali i korona virus i veoma stresne situacije nakon ove situacije u Ukrajini u vezi sa dojavama o hvala bogu lažnim bombama, sve su to stresne situacije koje mogu da dovedu do toga da timovi za borbu protiv nasilja imaju pune ruke posla”, istako  je Ružić i dodao:

                                „Živimo u vremenu društvenih mreža, dosta toga ponekad izađe što zaista alarmira javnost, ali treba svakako sagledati u miru, do tančina, vrlo precizno, da li je i na koji način došlo do određenog nasilja i zato svaki ovaj izdvojeni slučaj, bilo da govorimo o Trsteniku, Vranju, Beogradu, mislim da je važno da svi vrlo predano na tome radimo“.

                           Dodao je da Ministarstvo prosvete na tome radi ne zato što je to formalna obaveza, već zato što se u to veruje.

                             “Moj apel jeste da nastavnici koji zaista rade jedan od najplemenitijih poslova, pored zdrvstvenih radnika, nisu zamena za porodicu i roditelje. Roditelji bi trebalo da povedu računa o tome koji je to nivo domaćeg i kućnog vaspitanja koje na neki način daju svojoj deci. Ukoliko postoji sinergija roditelja, nastavnika i direktora i svih glavnih aktera u obrazovnom procesu, njegovo mišljenje je da ne bi trebalo da bude više problema “, rekao je Ružić.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.