I ove godine Grad Niš medijima za projekte daje 85 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 23.Feb.2024, 14:08

I ove godine Grad Niš medijima za projekte daje 85 miliona dinara

Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja raspisao je Grad Niš, a kao i prethodne dve godine, za njih je ukupno izdvojeno 85 miliona dinara. Prethodnih godina većinu novca za medijske projekte dobijali su prorežimski mediji.

Mediji prijave za konkurs mogu predati do 7. marta i najveći iznos koji jedan projekat može da dobije je 20 miliona dinara, a najmanji 100.000 dinara.

Kako piše u tekstu konkursa, novac će biti opredeljen za medijske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << programsko-informativne sadržaje, medijske dokumentarno-obrazovne sadržaje i specijalizovane medijske informativno-edukativne sadržaje u domenu poljoprivrede i ruralnog razvoja, borbe protiv korupcije, kao i istraživački medijski programi u oblast borbe protiv korupcije, očuvanja indentiteta nacionalnih manjina, negovanja multietičnosti i verske toleracnije, inkluzije osoba sa invaliditetom, energetike, organizacije komunalnog sistema, zaštite životne sredine, bezbednosti građana i ostvarivanja prava na građana.

Prijavljene projekte će ocenjivati komisija, pa iz Grada pozivaju novinarska udruženja da im predlože njene članove, a medijske stručnjake koji bi hteli da budu u komisiji - da im se jave.

Prošle godine, iako je bilo planirano da se dodeli 85 miliona, izvojeno je 69,5 miliona dinara za medijske projekte u Nišu, a više od 70% novca iz gradskog budžeta dobili su prorežimski mediji. RTV Belle Amie Vidosava Vitka Radomirovića za dva projekta dobio je 21,7 miliona, njegove Narodne novine 12 miliona, a 2,5 miliona dobila je i agencija Jelene Lješnjak, njegove poslovne partnerke, koja u Timok AD-u sa njim deli direktorsku poziciju.

TV Zona Plus, u vlasništvu sinova ministra policije Bratislava Gašića, dobila je 15 miliona dinara, a 800.000 dinara Internet group, iza koje stoji prorežimski portal Telegraf.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.