I od cveća može da se živi

Izvor: juGmedia, 29.Mar.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I od cveća može da se živi

Jablan Stojanović iz Donjeg Krajinca već dve decenije uspešno uzgaja sadnice cveća, a danas ih izvozi po celom jugu Srbije.

Sve je postigao sa svojom ženom i uspeo da cvećarstvu i sadnicama prilagodi sistem „kap po kap“ koji je uobičajen pre svega u povrtarskoj proizvodnji.

Seme zasadimo u toku zime i na proleće su već spremne za prodaju. Trenutno smo lideri u Preševu i Bujanovcu sa snabdevanjem sadnica za sve potrebe – i na veliko i na malo“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ističe ovaj poljoprivrednik.

Stojanovići su dva puta do sada koristili poljoprivredne subvencije koje se isplaćuju iz budžeta grada i ulagali ih u proširenje proizvodnje.

Potrebno je mnogo više strpljenja, rada, energije i ulaganja nego u druge grane poljoprivrede, ali se zasigurno marljivost i upornost isplati“, poručio je prilikom obilaska Jablanovih plastenika gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Inače, malo je poznato da i sam gradonačelnik voli da se u slobodno vreme bavi baštovanstvom, a novinaru Jugmedie je otkrio da će se ove godine kandidovati za najlepše uređeno dvorište koje je, kako kaže, sređivao sa svojih deset prstiju.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

ŽIVOT MU JE CVEĆE: Jablan s juga već dve decenije uspešno uzgaja sadnice

Izvor: Kurir, 30.Mar.2017, 13:23

...Sve je postigao sa svojom ženom i uspeo da cvećarstvu i sadnicama prilagodi sistem "kap po kap" koji je uobičajen pre svega u povrtarskoj proizvodnji, piše Jugmedia.."Seme zasadimo u toku zime i na proleće su već spremne za prodaju Trenutno smo lideri u Preševu i Bujanovcu sa snabdevanjem sadnica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.