I Apelaciono tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jun.2023, 12:50

I Apelaciono tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vučića

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu za samo pet dana od prijema odbacilo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela ugrožavanja teritorijalne celine iz člana 307 Krivičnog zakona Srbije, Apelaciono javno tužilaštvo je odbacilo i prigovor na to rešenje kao neosnovan, a koji je ranije podneo Pokret Uspravna Srbija.

Sredinom marta ove godine Više javno tužilaštvo u Beogradu je odbacilo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zbog ugrožavanja teritorijalne celine Srbije koju je podnela Uspravna Srbija, ali su oni u zakonskom roku podneli prigovor Apelacionom tužilaštvu.

Od Apelacionog javnog tužilaštva tražili smo da u skladu sa članom 51 stav 3 Zakona o krivičnom postupku usvoji prigovor i Višem javnom tužilaštvu izda obavezno uputstvo da preduzme krivično gonjenje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Apelaciono tužilaštvo je odbacilo naš prigovor i po njima predsednik nije počinio krivično delo prihvatanjem "francusko-nemačkog plana". Ovakvi lažni tužioci će u slobodnoj Srbiji biti procesuirani sa onim kome služe i čiju izdaju štite - prokomentarisao je Dragan Dobrašinović, predsednik Uspravne Srbije i podnosilac prijave.

Inače, osim krivične prijave nadležnom Višem tužilaštvu, pokret Uspravna Srbija je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu inicirao postupak za lišenje Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti po službenoj dužnosti, a u kome pozivaju sud da u skladu sa odredbama Zakona o vanparničnom postupku, po službenoj dužnosti, sprovede odgovarajući postupak i nakon neuropsihijatrijskog veštačenja liši Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti i, ukoliko nađe za neophodno, donese rešenje o njegovom smeštanju u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu na 30 dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.